Святкування на сквош-корті: 30 років україно-пакистанської дружби

Змагання відбувалися у форматі один на один у категоріях «чоловіки» та «жінки»

Цими вихідними Київ зібрав талановитих спортсменів з України та Пакистану. На честь тридцятиріччя співпраці між державами 18-19 вересня було проведено сквош турнір дружби Pakistan Ukraine Squash Friendship Cup 2021.

Змагання відбувалися у форматі один на один у категоріях «чоловіки» та «жінки». Сквошисти продемонстрували свою майстерність та обмінялися досвідом ведення гри на корті.

Переможцями та призерами стали:

Перше місце у категорії «чоловіки» посів Хазма Шаріф. Друге - Ашаб Ірфан, третє - Девід Глег.

Перше місце у категорії «жінки» посіла Костюкова Анастасія. Друге - Зражевська Софія, третє - Сардак Ліана.

На завершення турніру відбулося урочисте нагородження чемпіонів медалями та призами від організаторів: Федерації сквошу України та Посольства Ісламської Республіки Пакистан.

Змаганням передувала прес-конференція з віцепрезидентом Федерації сквошу України Альоною Огонесян та Послом Пакистану в Україні Паном Ноелем Ізраїлем Хохаром. Спікери широко розкрили тему розвитку співпраці між країнами та приділили окрему увагу сквошу як фактору об'єднання та обміну досвідом.

«Для України сквош є відносно новим та незнайомим видом спорту, порівняно, наприклад, з футболом чи боксом. Тому однозначно ми маємо переймати найкращий міжнародний досвід. Відданість пакистанських гравців корту, м'ячу, ракетці та бажанню привести свою країну до перемоги вражала протягом усієї історії гри. Ще з 1950-х років, часів братів Хашима й Азама Хан. Можливість запросити пакистанських сквошистів та «схрестити ракетки» з ними - прекрасна можливість для наших країн стати ще кращими у спорті та посилити нашу дружбу на новому полі, а точніше - корті», - відзначила Альона Огонесян.

Серед гостей турніру та прес-конференції були журналісти, делегація Посольства Пакистану, українські та пакистанські сквошисти.

На кінець 2021 - 2022 рік Україну очікує чимало важливих сквош-подій: Відкритий Кубок Києва та відбіркові кубки (Кубок України серед дорослих, Кубок України серед юніорів), а також Ukrainian Junior Open 2022.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 04:41 0

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!