Рейтинг WTA. Крейчикова дебютує у топ-5, наблизившись до Світоліної

Наомі Осака і Софія Кенін втрачають позиції

Минулого тижня у жінок відбулися два турніри категорії WTA 250. У Люксембурзі перемогу здобула 18-річна датчанка Клара Таусон, вона оновила свій найкращий результат в рейтингу, піднявшись на 52-е місце.

У Порторожі свій дебютний титул здобула італійка Жасмин Паоліні, вона також може похвалитися персональним рекордом (64).

У першій десятці відбулося відразу кілька змін, але пов'язані вони більше з тим, що у тенісисток забрали очки за турніри дворічної давнини, які після цього не проводилися. Наомі Осака втратила рейтингові бали за перемогу на змаганнях в Осаці, а Софія Кенін - за титул в Гуанчжоу. Також цього тижня віднімають очки за торішній осінній розіграш турніру в Римі, якщо цього року навесні їх не вдалося компенсувати.

В результаті всіх дій чешка Барбора Крейчикова піднялася в першу п'ятірку і розташовується слідом за українкою Еліною Світоліною. Також свій особистий рекорд оновила полька Іга Свьонтек.

Топ-10 рейтингу WTA



Що стосується українок, то наші перші три ракетки залишилися при своїх, Катаріна Завацька опустилася на десять позицій, Катерина Козлова додала чотири рядки. У решти зміни незначні.

Українки в рейтингу WTA


У Чемпіонській гонці змін не відбулося, найкращі тенісистки цього тижня відпочивали. Світоліна продовжує претендувати на участь в Підсумковому турнірі, зараз вона займає 13-е місце.

Чемпіонська гонка WTA


Українки в Чемпіонській гонці WTA
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі