Шахтар - перший у світі за відсотком пасів на чужій половині поля

Фантастичний статистичний показник команди Роберто Де Дзербі

Віце-чемпіон України донецький «Шахтар» є другим у світовому футболі за середньою кількістю передач, які виконуються в одному матчі. За даними дослідження CIES, на підставі відомостей InStat, «гірники» за 90 хвилин виконують 730 пасів, що лише трохи менше за показник лідируючого в рейтингу «Парі Сен-Жермен» (738).

У той же час, «Шахтар» є лідером світового футболу за відсотком передач, виконуваних на чужій половині поля. 67,6% пасів «гірники» виконують в цій зоні, що набагато більше, ніж у інших команд. «Манчестер Сіті», котрий йде другий в цьому статистичному компоненті, відстає вельми пристойно (60%), так само як і всі інші команди.

Цікаво, що в УПЛ слідом за «Шахтарем» за відсотком пасів на чужій половині поля слідує «Зоря» (52% від загальної кількості), а лише потім лідируюче в турнірній таблиці «Динамо» (50,3%). Менше всіх на чужій половині поля передач в Україні роблять «Металіст 1925» (32,2%) та «Верес» (32,9%).

У дослідженні бралися до уваги 36 найсильніших національних чемпіонатів світового футболу - 32 з Європи та 4 із Північної та Південної Америки. З повною версією дослідження можна ознайомитися за посиланням .

Олексій Сливченко Джерело: CIES
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 13:11 1

Матчі заплановані на 29 травня і 2 червня

Коментарі