У ФІФА проблеми. Японія не хоче проводити клубний чемпіонат світу

Останній розіграш турніру в нинішньому форматі під загрозою зриву

Вісімнадцятий в історії розіграш клубного чемпіонату світу з футболу, який був запланований до проведення на грудень нинішнього року, може не відбутися.

Японська влада вже повідомила ФІФА, що не хоче проводити турнір на своїй території, що було обумовлено раніше. У Країні висхідного сонця борються з п'ятою хвилею інфікування на COVID-19, а також намагаються вирішити проблему низького відсотка вакцинації, тому проведення великих спортивних змагань у зимові місяці бачиться владі недоцільним і неправильним.

Існує й політичне підґрунтя. Зокрема, прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга вже заявив про намір покинути посаду 30 вересня - всього через рік після вступу в повноваження. Очікується, що його наступник буде категорично проти проведення в країні клубного чемпіонату світу ФІФА, оскільки раніше Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо боляче вдарили по іміджу нинішнього прем'єр-міністра Японії.

Найімовірніше, ФІФА в разі відмови Японії від проведення турніру звернеться по допомогу до влади Катару, на території якого проходили останні розіграші змагання, в тому числі й у нинішньому році, коли тріумфатором стала «Баварія».

Нагадаємо, клубний чемпіонат світу 2021 повинен стати останнім в історії, що проводиться в колишньому форматі. Надалі турнір буде розширено до 24 команд. Він повинен буде проводитися раз на чотири роки, як раніше Кубок конфедерацій, повністю його замінивши.

Олексій Сливченко Джерело: Daily Mail
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди