Генсекретар УАФ: «Лист був відправлений Шевченку. Відповіді не отримали»

Юрій Запісоцький розповів, як розвивалася ситуація зі зміною тренера збірної

Генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький розповів, як розвивалася ситуація, яка призвела до відставки Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України:

«30 липня я мав особисту телефонну розмову з Шевченком. Сказав йому: Андрій Миколайович, в тих умовах, що є зараз, на наступний день нам потрібно оформити рішення про завершення контракту і звільнення вас та всього тренерського штабу. Але, оскільки знаю від президента, що у вас 2 або 3 серпня запланована зустріч, відповідно, зможемо підписати нові контракти на умовах, які будуть обговорені та узгоджені. Це бюрократична частина, на що Шевченко, звичайно, погодився. Він сказав: роби все, що потрібно за законом, все, що вважаєш за потрібне, дійсно 2-го або 3-го ми зустрінемося і будемо обговорювати умови нового пролонгованого контракту.

Крім телефонних розмов, звичайно, була виконана вся юридична частина. Відправлено на адресу Шевченка, який вказаний як спосіб комунікації та його місцезнаходження, повідомлення про зустріч, про закінчення контракту, про обговорення умов нового. Крім того, його представнику, який представляв інтереси Шевченко протягом 5 років (періоду дії його контрактів з УАФ), вони були відправлені засобами електронного зв'язку. Тому з нашого боку в плані повідомлення, запрошення - все було виконано.

На жаль, не отримали відповідь. Наскільки мені відомо, ні 2 серпня, ні 3 серпня зустріч не відбулася. Як ви, напевно, розумієте і могли спостерігати за тим, як розвивалася ситуація потім - у нас не було плану Б. Тому що вся наша робота була спрямована на те, що будемо продовжувати співпрацю з Шевченком, а питання стояло лише щодо технічних деталей та умов нового контракту. Власне, з цією проблемою була пов'язана двотижнева епопея з призначенням нового головного тренера. Це, напевно, можна поставити й собі у провину. Ми не були готовими до такого розвитку подій. Особисто я щиро сподівався, що контракт з Шевченком буде продовжений.

Не йшлося про зменшення винагороди абсолютно. Йшлося про структуруванні винагороди та оплати праці головного тренера відповідно до європейських практик. Коли є чистий і незмінний розмір, що не залежить від результатів, і є бонусна частина, яка, в залежності від спортивних результатів, дуже сильно варіюється. Від мінімальної стандартної до захмарної при виході до фінальної частини чемпіонату Європи або світу.

Кажуть, Шевченко протягом 5 років заробив близько 400 млн гривень? Не підтверджую і не спростовую цю абсолютну суму. Але десь вона відповідає дійсності. У загальних рисах, так».

Відіслали на київську адресу. Оприлюднений лист УАФ, відправлений Шевченку

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 21:47 37

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі