Шевченко пояснив, чому не викликав гравців не з Динамо і Шахтаря

Колишній тренер збірної України розповів про те, як формував склад

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про те, як формував склад національної команди:

«Де головна команда може підживлюватися? Правильно, це юнацькі та молодіжні збірні. Андреа Мальдера провів величезну роботу щодо селекції. Ми стежили за всіма цими гравцями. Скажіть, скільки в підсумку молодих гравців було заграно за основну команду і скільки грало у основі на Євро-2020? За п'ять років це була величезна кількість.

Ми завжди дивимося рівень футболіста і рівень його конкуренції. Якщо ми бачили, що футболіст готовий грати на рівні збірних, то ми його викликали і пробували. Зрозумійте, я не можу викликати футболіста тільки тому, що гравець дуже цього хоче. Спершу треба вигравати конкуренцію, показати себе на рівні УПЛ, потрапити у сильний клуб, закріпитися там і показати себе на рівні єврокубків. Для таких людей завжди буде відкрита дорога. Але якщо людина не витримує конкуренцію на рівні чемпіонату України, то куди я його буду викликати?

Неможливо запрошувати людей до збірної після кількох сильних ігор. У нас був кістяк команди і структура. Тим більше, ми давали результат. Ви повинні зрозуміти: нинішній рівень збірної України - вісімка найкращих команд Європи. Ми туди потрапили не просто так. Ми виграли групу і обіграли чемпіонів Європи. Протягом двох-трьох років збірна показувала відмінний футбол.

Я розумію, що ви хочете, щоб в збірній було задіяно більше футболістів, але такі тенденції, така світова практика. Грають найкращі. Якби я бачив у чемпіонаті України сильного футболіста не з «Динамо» і «Шахтаря», то він був би в національній збірній».

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Я не хотів йти зі збірної України. Хотів продовжувати»

Микола Степанюк Джерело: Football.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі