Дідьє ДЕШАМ: «У мене немає сумнівів, що в матчі з Україною все буде добре»

Головний тренер збірної Франції - про майбутній матч з командою Олександра Петракова

Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам поділився думками перед матчем відбору ЧС-2022 проти команди України.

- Чи важливо суто з математичної точки зору виграти завтра?
- Це завжди важливо, бо це 5 гра і ми повинні боротися за перше місце. Ви бачили гру з Боснією і Герцеговиною, бачили наш результат. Саме зараз час сконцентруватися і не розслаблятися.

- Чи нервуєте стосовно завтрашньої гри?
- Я вже маю певний досвід у відбіркових іграх. Ми розуміємо та аналізуємо ситуацію та гру. Якщо бути чесним, то я спокійний стосовно завтрашньої гри.

- На яких гравців очікуєте, та яких гравців вам потрібно мати в команді для успіху?
- Я намагаюся додавати більш молодих гравців, але ми повинні не забувати, що є травми. Якщо цей стан здоров'я впливає на гру, то тоді ми не можемо розглядати цього гравця взагалі. Якщо ми говоримо про футболістів, то перш за все саме вони повинні бути готовими до матчів.

- Збірна України вже змінила тренера. Чи було складно готуватися, адже це лише другий його матч у збірній?
- Я передивився матчі Євро і побачив матч з Казахстаном, де побачив дуже багато спільного. Знаю, що ви змінили деякі ідеї, але вони дуже схожі з тими, що були у Шевченка.

- Збірна Франції тричі грала в Києві і жодного разу не перемагала. Чи будете ви раді нічийному результату, та які у вас спогади про зіграний тут матч?
- Останнього разу, коли ми грали, я був не дуже задоволений, але все добре закінчилося. Звичайно, між нашими збірними є певна історія, але я намагаюся залишатися об'єктивним, бо це питання гри та прогресу. Звісно, якщо ми виграємо завтра, то це будуть гарні емоції. Але я добре знаю, що українська команда доволі сильна.

- Чи вважаєте, що всі ваші гравці достатньо сильні, щоб грати у меншості?
- Все залежить від ситуації на полі. Всі відповідальні за процес гри. Є певні питання до захисників, але я гадаю, що ми здатні зберігати м'яч і це найважливіше завдання на завтра. Ми маємо зберігати м'яч і бути ефективними. Подивимося, який буде матч з Україною, але наш футбол повинен бути більш захисним.

- Що ви очікуєте від здатності вашої команди грати зараз? Чи відчуваєте, що команда повертається на рівень, який був на початку сезону?
- Потрібно враховувати певну втому команди. Але у першому турі ми грали доволі злагоджено. Дуже важливо розпочати завтрашній матч на повну силу.

- Що ви можете сказати про підсумок чотирьох матчів відбору?
- Стосовно нашого відчуття та стану, то відчувається певна втома. Найважливіше в наступному матчі досягти потрібного результату і ми не будемо розглядати це як наслідки минулих матчів. Це питання підготовки, в мене немає сумнівів, що все буде добре, - сказав Дешам.

4 вересня збірна України проведе свій п'ятий матч відбору ЧС-2022. У Києві на НСК «Олімпійський» синьо-жовті зіграють з французами (21.45).

Читайте також: Уго ЛЬОРІС: «Ми дуже поважаємо збірну України»

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 02:05 0

Наставник «Вереса» подякував своїм футболістам за другу частину сезону та перехідні матчі

Коментарі