В'ячеслав ШЕВЧУК: «Збірна України зберігає шанси вийти на ЧС-2022»

Експерт оцінив матч ЧС-2022 проти Казахстану

Екс-захисник збірної України В'ячеслав Шевчук вважає, що у збірної України все ще є шанси пробитися на ЧС-2022, незважаючи на нічию з Казахстаном.

- Результат для збірної України незадовільний. Для нас ця нічия, як поразка. А ось грою українців я більше задоволений, ніж ні. Перші 25-30 хвилин дії команди Олександра Петракова взагалі були ідеальними, потрібно було закривати гру в цей проміжок часу, але не вистачило майстерності і холоднокровності. Щоб уникнути такої нервової кінцівки всі передумови були в другому таймі, але свої виходи сам на сам не реалізували Матвієнко і Соболь... Дуже прикро, що обидва голи наша команда пропустила однакових, як під копірку.

- Знову ж таки, по грі збірна України на дві голови перевершує Казахстан, але чому у відбірковому турнірі ми втратили чотири очки в матчах з цим суперником?

- Бажання перемогти у наших футболістів було хоч відбавляй, але, повторюся, не вистачило майстерності і холоднокровності. Тим більше що захисники, ті же Матвієнко і Соболь вкрай рідко в матчах мають такі можливості забити, в основному гравці виконують флангові передачі або замикають дальню штангу. Але навіть без цих моментів ми були ближчими до перемоги, ніж Казахстан до нічиєї.

- Здалося, що у деяких наших футболістів не горіли очі.

- Не згоден. Всі віддалися повністю. Зараз однозначний лідер збірної Андрій Ярмоленко, але іноді у футболі бувають такі випадки, коли суперник має півтора моменти, але забиває два м'ячі.

- Ви вже згадували про однаково пропущені українцями м'ячі.

- Це елементарна втрата концентрації. Захисник повинен робити зазор, щоб не дати супернику вийти на оперативний простір.

- Що далі?

- Життя триває. Потрібно зробити правильний аналіз і рухатися далі. Шанси на вихід на чемпіонат світу у збірної України залишаються.

- Наступний матч з Францією. Ми можемо обіграти діючих чемпіонів світу?

- Так. Збірна України вже перемагала цього суперника на Олімпійському за підтримки своїх трибун. Чому б нинішнім футболістам збірної не повторити успіх восьмирічної давнини. Хотів би попросити вболівальників прийти і підтримати нашу команду в цьому складному поєдинку. Тим більше що французи втратили очки в поєдинку з Боснією і Герцеговиною. Ми хочемо потрапити на чемпіонат світу в Катар.

Іван Зінченко Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 07:22 3

Український боксер став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Коментарі