Урош ВЕЛЕПЕЦ: «Розглядали ЛЧС, як частину тренувального процесу»

Наставник українських біатлоністок – про виступ на головному літньому старті сезону

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепец розповів, чому Олена Білосюк пропустила останню гонку на чемпіонаті світу з літнього біатлону.

- Олена Білосюк впала за кілька днів до чемпіонату, і ми навіть сумнівалися, чи варто їй після цього падіння їхати в Нове-Мєсто. Але порадилися - і вона сказала, що хоче спробувати. Хоча після падіння йдуть запальні процеси, на фоні яких боротися складно. Плюс, як і інші, не відновилася після тренувальних навантажень на зборах.

- Тому Олена не вийшла на старт гонки переслідування?
- Так, ніяких додаткових проблем з її здоров'ям не було. Просто зараз ми вважаємо, що краще - трохи відпочити перед наступним збором в Рупольдінгу, і потім більш активно включитися в роботу. А ще одна гонка додала б втоми, після чого треба було б більше часу для відпочинку.

В цілому, ми розглядали ці старти, як можливість провести швидкісну роботу, як частину тренувального процесу. Якби ми ставили завдання обов'язково боротися за результат, то, звичайно, готували б команду зовсім інакше, і залучали б до складу і Настю Меркушину, і Іру Петренко.

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1