US Open. Ястремська у трисетовому трилері прикро програла Кербер

Даяна не змогла здолати екс-першу ракетку світу, хоча була дуже близькою до цього

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№51 WTA) невдало стартувала на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.

У матчі першого кола українка не впоралася з екс-першою ракеткою світу Анжелік Кербер з Німеччини (№17 WTA), яка останнім часом показує відмінні результати.

US Open. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Анжелік Кербер (Німеччина) - 6:3, 4:6, 6:7(3)

Кербер вийшла на матч з простою тактикою позбирати всі помилки Ястремської, зігравши максимально надійно на задній лінії. План був хороший і повинен був принести успіх. Але раптово Даяна заграла так, як це бувало раніше, чого від неї не очікували. Українка прогнозовано вела зустріч, задавала їй темп. Анжелік давала грати, це потрібно визнати, але і сама українка не намагалася лупити по першому ж м'ячу, примушуючи опонентку гарненько попрацювати ногами. Більш того, на початку матчу німкеня не демонструвала того рівня, який був на Вімблдоні і в Цинциннаті. Все це вилилося в кілька обмінів брейками, але Даяна зробила на один більше, забравши першу партію.

На другий сет Кербер вийшла з іншим настроєм, це було помітно. Вона впевнено грала на своїй подачі, але і Даяна при цьому утримувала свої гейми. Розв'язка наступила в десятому геймі, більш терпляча тенісистка захисного стилю дочекалася слабини, заробивши подвійний сетбол, а Даяна відразу ж подала подвійну, після чого пішла на затяжну туалетну перерву, що дуже не сподобалося Анжелік.

Здавалося, що на цьому шанси українки на перемогу випарувалися. Третю партію вона почала з 0:2, але і Кербер при цьому не демонструвала нічого надприродного. Українці вдалося зрівняти рахунок і при цьому показник віннерсів/невимушених у Кербер був 0/0. По суті, Ястремська грала зі «стінкою», яка повертає все, але при цьому не надто на тебе тисне. Даяна раптом почала грати успішніше, їй вдавалося швидко завершувати атаки активно виграними м'ячами. Це призвело до ще одного брейку і навіть рахунку 5:3 на користь українки. На прийомі Ястремська повела 30:0, мала відмінний шанс заробити подвійний матчбол, але прикро помилилася біля сітки. З цього моменту все пішло шкереберть. Українка стала допускати непотрібні помилки в простих ситуаціях, німкені залишалося лише повертати м'ячі, що вона і успішно робила. Даяна зуміла перевести партію на тай-брейк, але більш досвідчена тенісистка не залишила їй шансів.

І все ж гра сподобалася, Даяна точно зіграла найкращий матч після повернення, та й в кінцівці минулого сезону рівень її гри був набагато нижчий. Ястремська продовжить боротьбу на турнірі в парному розряді, де зіграє в дуеті з Мартою Костюк.

Це була друга зустріч тенісисток, рахунок зрівнявся.

У наступному раунді Кербер зіграє проти українки Ангеліни Калініної (№76 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 06:55 1

Українцем цікавляться «Мілан», «Наполі» та «Боруссія Дортмунд»

Коментарі