Жіноча збірна України залишає чемпіонат Європи

Наші волейболістки програли в матчі 1/8 фіналу команді Польщі

Перед початком цього матчу явними фаворитками вважалася збірна Польщі, яка і в рейтингу стоїть вище нашої команди, та й виглядала на турнірі сильніше. Але вчорашня несподівана поразка Болгарії від Швеції показала, що не завжди прогнози фахівців виправдовуються і надія на успіх української збірної у її вболівальників зберігалася.

Першу партію українки провели відмінно. Хоча на самому початку її вони поступалися, проте потім після рахунку 8:8 поступово стали йти вперед. Вдало діяли Мелюшкіна і Рихлюк, та й їхні партнерки завелися і вже незабаром на табло був рахунок 16:21 на користь нашої команди. Кінцівку партії українки не віддали й взяли сет 21:25.

Другий сет теж якийсь час проходив під диктовку збірної України - 5:8, 8:11, але в польській команді розігралася Стисяк, яка раз по раз укладала м'ячі на майданчик суперниць. Незабаром Польща вийшла вперед 12:11 і до рахунку 16:15 вела з мінімальною перевагою. А потім почалися невимушені помилки у наших гравців і перевага стала зростати на користь суперниць - 21:17, 23:20 і 25:21.

Початок третьої партії вийшов невдалим для українок. Вони програли чотири очки поспіль. Але до честі нашої команди, їм вдалося спершу стабілізувати відставання, потім наблизитися до Польщі, а далі й зовсім зрівняти рахунок 15:15. В цей момент замість діагональної Рихлюк на майданчик вийшла молода Харчинська, що на якийсь відрізок гри принесло результат. Але у польської збірної був свій герой. Це Смаржек. Зупинити її українкам не вдалося і польки виграли партію 25:22.

Четвертий сет спочатку був дуже схожий на третій. Знову наші поступалися 3:0, 5:2. Потім підтягнулися і зрівняли рахунок 6:6, 9:9. На жаль, але саме тут у наших волейболісток вийшов збій. Вони програли дев'ять (!) очок поспіль - 18:9. Врятувати партію і матч вже було неможливо - 25:17 і 3:1.

Збірна Польщі вийшла в чвертьфінал, а Україна залишає чемпіонат Європи.

Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки. 1/8 фіналу

Польща - Україна 3:1 (21:25, 25:21, 25:22, 25:17)

Польща: Новицька, Грайбер, Алагерська, Стензель, Стисяк, Єфименко-Млотковська, Лукасик, Ягла, Зіолковська, Смаржек, Федуса, Жірнянська, Венерська, Гореська

Україна: Мелюшкіна, Кодола, Бойко, Скрипак, Герасимова, Рихлюк, Анісова, Трушкина, Харчинська, Дудник, Велікоконь, Немцева, Карасьова, Мазенко

Арбітри: Віналь (Болгарія), Кайсе (Франція)

Спорткомплекс: «Спорт Холл», Пловдив (Болгарія)

ПОЛЬЩА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 20:50 0

4 травня королівський клуб виграв у «Кадіса» з рахунком 3:0

Коментарі