ЧОХОНЕЛІДЗЕ: «Сідклей відправиться в ПАОК, по Жерсону ведемо переговори»

Генеральний директор «Динамо» - про жеребкування групового турніру ЛЧ і трансферну політику

Своїми враженнями після жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів з кореспондентом Sport.ua поділився генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе, який традиційно представляє київський клуб на церемонії початку нового європейського сезону.

- Результатами жеребкування ми, в цілому, задоволені, - взяв слово Чохонелідзе. - Другий рік поспіль ми перевіримо свої сили в матчах з «Барселоною», зіграємо з однією з найсильніших на даний момент команд Європи «Баварією», а також зустрінемося з міцною «Бенфікою». Я не раз раніше казав, що вдосконалюватися краще в матчах із суперниками найвищого класу.

- І все ж, не було відчуття невеликого розчарування, коли під час жеребкування «сплив» варіант опинитися в групі G разом з «Ліллем», «Севільєю» та «Зальцбургом», де кожен цілком може обіграти кожного?
- Ні, абсолютно. Нема сенсу виходити в Лігу чемпіонів і сподіватися на потенційно більш слабких суперників. У минулому сезоні наші гравці, багато з яких є дуже молодими, отримали величезний досвід в матчах з «Барселоною» і «Ювентусом», стали сильніше, впевнено завоювали чемпіонство в Прем'єр-Лізі, і вже влітку відмінно проявили себе на чемпіонаті Європи. А зараз до національної збірної отримали виклик відразу 10 футболістів. Це тільки підтверджує мої слова про те, що сильнішими можна ставати тільки через матчі з кращими командами.

Читайте також: Даріо СРНА: «Шахтарю легше, коли в суперниках топові команди»

- У недавньому інтерв'ю після одного з матчів чемпіонату Іспанії наставник «Барселони» Рональд Куман сказав, що без Мессі його команду вже не бояться так, як раніше. Чи буде легше «Динамо» проти каталонців без легенди у складі?
- Не думаю. Напевно, їм все ж знадобиться півтора-два роки, щоб перебудуватися і повністю адаптуватися до відсутності Мессі, але при всьому при цьому «Барса» - суперник найвищого рівня. Проте, ми готові до гри і з ними, і з іншими командами. Розуміючи, що в єврокубках на нас очікують тільки найкращі суперники, в міжсезоння Мірча Луческу поставив мету зіграти з командами високого рівня. Ми провели спаринги з «Ніццою», «Фенербахче», «Інтером», побачили свої помилки, зрозуміли, що потрібно виправити і підійдемо до старту групового турніру тільки сильнішими.

- Чи варто очікувати посилення до кінця трансферного вікна?
- Скоріш за все, ні. У міжсезоння команда готувалася в складі 25-30 гравців, у нас є достатня кількість футболістів, щоб мати можливість проводити ротацію. А щоб новий гравець міг підсилити «Динамо» вже зараз, він повинен бути на 2-3 голови вище за тих, хто є. Ми задоволені тим підбором футболістів, який є в розпорядженні Луческу, задоволені прогресом молодих гравців, і сподіваємося, що вони продовжать у тому ж дусі.

- А чи є остаточне рішення щодо футболістів, які покинуть клуб? Зокрема, на командній фотосесії були відсутні Сідклей і Жерсон.
- Щоб надати ігрову практику деяким футболістам, які її отримують нечасто, ми готові розглядати варіанти з орендою. Можу сказати, що Сідклей відправиться в ПАОК. По Жерсону також ведуться переговори. Ми будемо раді, якщо своєю грою наші футболісти будуть привертати увагу інших команд. Роман Яремчук, який пішов з «Динамо» кілька років тому - прекрасний приклад того, який результат приносять постійна робота над собою і бажання ставати краще і краще. Тепер Рома має шанс зіграти проти нашого клубу вже у складі своєї нової команди - «Бенфіки».

Андрій ВАРЧАК зі Стамбула

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі