Шахтар - Монако. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Без героя першого матчу, але з відмінною стартовою позицією

У середу, 25 серпня, відбудеться матч-відповідь раунду плей-оф Ліги чемпіонів, в якому зіграють «Шахтар» і «Монако». Зустріч відбудеться в Харкові на арені ОСК «Металіст», час початку матчу - 22:00. Відзначимо, що матч був перенесений з Києва через проведення на НСК «Олімпійський» концерту, присвяченому 30-річчю незалежності України.

«Шахтар»


Тиждень тому матч на стадіоні «Луї II» завершився перемогою української команди, що дуже порадувало фанатів «гірників». У тій зустрічі господарі вважалися відвертими фаворитами, але початок матчу залишився за «Шахтарем». Команда Роберто Де Дзербі в першій чверті зустрічі повністю декласувала суперника, матеріалізувавши свою перевагу в шедевральний м'яч Педріньйо.

Далі все було не так однозначно, хлопці Ніко Ковача поступово взяли гру під свій контроль і частенько загрожували воротам Анатолія Трубіна. В результаті 20-річний голкіпер провів відмінний матч, на післяматчевій прес-конференції наставник суперників навіть висловив надію, що Анатолій не зможе повторити свій топовий перфоманс і в другій зустрічі. На жаль, слова Ковача виявилися пророчими, Трубін в матчі-відповіді не зіграє через розрив меніска. Замінить його Андрій Пятов, який дебютував у поточному сезоні в матчі чемпіонату з «Чорноморцем». Важливо відзначити, що в Монако одним з героїв став Марлон, який став своєрідним хвилерізом атак суперників. Частенько він грав і дуже грубо, на це теж потрібно звернути увагу перед матчем в Харкові.

Крім несподіваної поразки від «Олександрії», донецький клуб продовжує вигравати всі інші матчі на двох фронтах. Частенько це виходить зі скрипом, але результат поки що важливіший. Команда все ще вчиться футболу Де Дзербі, але в середу він може пожертвувати багатьма своїми принципами для досягнення позитивного результату.

«Монако»


Майбутні гості дуже невиразно розпочали сезон, особливо це стосується результатів. Бронзовий призер минулого чемпіонату Франції здобув лише одне очко в перших трьох турах Ліги 1 і займає передостанню сходинку в турнірній таблиці. У кваліфікації Ліги чемпіонів двічі була впевнено обіграла празька «Спарта», але це точно не той суперник, якого можна порівняти з «Шахтарем». У грі «червоно-білих» помітна нервозність через велику кількість нереалізованих моментів на старті сезону. Той же Бен-Йеддер в перших матчах став блідою тінню себе зразка минулого сезону, на його тлі більш небезпечно виглядає Фолланд. Навряд чи в матчі-відповіді Ковач буде довіряти молодим виконавцям, тому ці хлопці знову повинні з'явитися в атаці. Також велику гостроту на підступах до воріт суперників може створювати і Олександр Головін. Його маневри прогнозовані, але за рахунок різкості і добре поставленого удару він може знаходити для себе моменти.

Головним недоліком «Монако» в матчі-відповіді стане все та ж невпевненість в своїх силах, через яку у них мало що виходить в нинішньому сезоні. Рахунок першого матчу змушує йти в позиційні атаки, в яких у команди Ковача помітні проблеми. Всі три матчі чемпіонату команда завершила з показником володіння більше 70%, але позитивного результату це не принесло. Повторити дані показники в матчі з «Шахтарем» буде непросто, але навіть при такому розкладі в складі українського клубу є кому тікати в швидкі контратаки. Де Дзербі після першого матчу був трохи засмучений, що цей компонент його команді в минулий вівторок не вдався, але списав це на брак сил в кінцівці першої зустрічі.

Букмекери перед матчем мало вірять у прохід «монегасків» до групового раунду ЛЧ, хоча до початку протистояння ситуація була кардинально протилежною. Відсутність Трубіна не повинна позначитися на результатах «гірників» в короткостроковій перспективі, все ж за плечима Пятова роки виступів на найвищому рівні. У його професіоналізмі сумніватися не варто.

Орієнтовні склади:


«Шахтар»: Пятов, Додо, Вітао, Марлон, Матвієнко, Майкон, Маркос, Тете, Педріньйо, Соломон, Траоре.

«Монако»: Нюбель, Сідібе, Дісасі, Бадьяшіль, Кайо Енріке, Фофана, Чуамені, Желсон Мартінш, Головін, Бен-Йеддер, Фолланд.

25 серпня, середа

«Шахтар» - «Монако» (перший матч 1:0)
Харків. Стадіон «Металіст». 22:00
Пряма трансляція на відеосервісе MEGOGO
ШАХТАР - МОНАКО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)
Прогноз Sport.ua - 1:0
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 червня 2024, 08:21 5

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі