Даріо СРНА: «Конопля – майбутнє Шахтаря і українського футболу»

Функціонер високо відзначив молодого захисника «гірників»

Директор з футболу донецького «Шахтаря» Даріо Срна висловився про поєдинки з «Чорноморцем» і «Монако», а також про поїздку до Хорватії на запрошення президента УЄФА.

- По-перше, вітаю команду з перемогою. Багато молодих, багато нових гравців. Радію, що футбол повернувся до Одеси, до міста, яке живе футболом, що вболівальники на стадіоні - це дуже приємно. Найголовнішим було виграти. Тепер у середу на нас чекає фінал з «Монако». Деякі футболісти відпочили, це добре, а зараз починається підготовка до «Монако».

- Що скажете про повернення на поле Андрія Пятова і про дебют Юхима Коноплі?
- Я радий за Пятова, що він не пропустив. Радий за Коноплю, який продемонстрував чудову гру. Він - майбутнє «Шахтаря» й українського футболу. Я радий і за Мудрика, і за Сікана, і за Судакова. Була дуже важка зустріч, на них є певний тиск, але хлопці впоралися і теж показали, що вони - майбутнє «Шахтаря» й українського футболу.

- Незважаючи на те, що грали в Одесі, було багато вболівальників «Шахтаря»...
- Щиро дякую! Підтримка завжди є дуже приємною. Хочу запросити всіх уболівальників «Шахтаря», України, одного й другого «Металіста» підтримати в середу нашу команду. Нам потрібна ця перемога, щоб підвищити футбольний імідж України, імідж «Шахтаря», щоб Ліга чемпіонів знов приїхала до України.

- Розкажіть про вашу участь у виставковому матчі Молодіжних спортивних ігор у Хорватії.
- Мені дуже приємно, що президент УЄФА Александер Чеферін запросив мене як амбасадора. Приємно зіграти з такими великими футболістами, як Фігу, Єрро, Малуда, Максвелл, ми один одного знаємо. Напередодні після тренування відразу полетів до Хорватії, а ввечері повернувся до Одеси. Дуже приємно було перебувати там. Діти - це майбутнє, і я завжди радий відповідати на такі дзвінки, якщо це стосується дітей.

- Даріо Срна повернувся на поле в ролі футболіста. Була ностальгія?
- Це відбувалося ще й у Спліті, де я розпочав футбольну кар'єру після Метковича. Це місто, де я грав і жив сім років. Звичайно, було дуже приємно - зустріли добре, красиво. Я вдячний, що запросили.

- Наскільки важливо проводити такі заходи й матчі для розвитку футболу?
- Дуже важливо. Ви бачите самі: колишні футболісти, які приїхали, прагнуть допомагати дітям розвиватися. Хорватія - футбольна країна, а діти - це майбутнє, і ми повинні вкласти всі сили, всі можливості, щоб допомогти їм у будь-якому спорті.

Денис Шаховець Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 07:03 24

Андре Розьє висловився про українського чемпіона

Коментарі