Перша ліга. Металіст і Кривбас перемагають, Пуканич забиває за Ужгород

Огляд 4-го туру Першої ліги

Лідери турніру - «Металіст» і «Кривбас» - здобули по четвертій перемозі на старті і, маючи однакову кількість забитих і пропущених м'ячів, очолюють турнірну таблицю. Слідом за ними йде «Краматорськ», який здобув уже третю перемогу. На цей раз краматорчани в рідних стінах переграли «Поділля» з рахунком 2:1. До слова, в цьому поєдинку було два вилучення в кінцівці зустрічі, які насправді не відобразилися на підсумковому рахунку.

Після поразок 0:1 і 0:2 в двох стартових турах другий матч поспіль не пропускає і перемагає «Полісся». На цей раз підопічні Юрія Калитвинцева виявилися сильнішими за «Агробізнес», який обіграли завдяки точному удару Козака. Могла команда з Житомира забити і більше, але Грицук в другій половині зустрічі не реалізував пенальті. Завдяки цій вікторії «Полісся» з 6 очками піднялося на шосте місце.

Здобув перше очко у Першій лізі «Ужгород». Допоміг закарпатцям домогтися цього історичного результату в матчі з «Волинню» знаменитий півзахисник Адріан Пуканич, який вивів свою команду вперед на 52-й хвилині. На 78-й хвилині Войтіховський не реалізував пенальті, але в додатковий час Максим виправився, чим врятував нічию для лучан. «Ужгород» був близький до першої перемоги в сезоні, але відклав це досягнення на майбутнє, задовольняючись нічиєю. Закарпатці, як і раніше, замикають турнірну таблицю, правда, маючи в активі тепер одне очко.

Знову покуражився «Кривбас». На цей раз криворіжці на своєму полі впевнено перемогли «Кремінь» з рахунком 4:1. На гол Галати «Кривбас» відповів точними ударами Дебелка, Зотька і Хобленка, який оформив дубль. До речі, Хобленко з 4 голами очолив гонку бомбардирів Першої ліги, а криворізька команда з 12 балами лідирує в другому дивізіоні.

Третій матч поспіль зафіксовано рахунок 3:0 в матчах за участю «ВПК-Агро». Команда з Шевченківки в другому турі перемогла «Агробізнес» (3:0), але ось уже два тури поспіль програла з рахунком 0:3. Після поразки від «Поділля» (0:3) на виїзді тепер «ВПК-Агро» поступився на своєму полі «Альянсу» (0:3). До слова, для «Альянсу» це перші голи і перша перемога в новому сезоні.

«Нива» - команда, в матчах якої забивається найменше голів у Першій лізі. У поєдинках за участю тернопільського колективу поки що забито три м'ячі. У четвертому турі «Нива» на своїй території переграла «Гірник-Спорт» з рахунком 1:0, завдяки швидкому голу Семенини. Маючи в графі забиті-пропущені 2:1, а також 7 балів у активі, тернополяни йдуть п'ятими в Першій лізі.

Якщо матчі за участю «Ниви» найменш гольові, то поєдинки, в яких грає «Прикарпаття», найбагатші на забиті м'ячі. Іванофранківці і в четвертому турі підтримали це реноме. За чотири стартові тури в матчах за участю «Прикарпаття» забито вже 17 м'ячів! А це в середньому більше 4 голів за гру! На цей раз «Оболонь» виграла у івано-франківського колективу з рахунком 3:1. Варто відзначити, що за «Прикарпаття» знову забив Барчук і він з трьома голами знаходиться в лідируючій групі кращих голеадорів Першої ліги. «Оболонь» після цієї перемоги з 7 очками йде четвертою. До речі кажучи, «пивовари» і «Нива» - єдині команди, які пропустили по одному м'ячу. Всі інші клуби пропустили два рази або більше.

Знову виграв і «Металіст». Харків'яни здобули перемогу в поєдинку з «Олімпіком». Підопічні Олександра Кучера виграли зустріч з рахунком 2:1. Ріаскос приніс перемогу харків'янам в першому таймі. Могли слобожанці забити і більше до перерви, але Балулі не реалізував пенальті. На 76-й хвилині Прядун вирівняв становище. На 82-й хвилині у ворота донеччан був призначений ще один одинадцятиметровий, який підійшов виконувати Ріаскос. Колумбієць забив м'яч у ворота, оформивши дубль і в підсумку принісши перемогу своїй команді.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 4-й тур

13 серпня

«Краматорськ» - «Поділля» - 2:1
Голи:
Дорошенко, 9, Коробка, 58 - Островський, 39

Вилучення: Похитайло, 83 - Панасенко, 87.

«Полісся» - «Агробізнес» - 1:0
Гол:
Козак, 28.

Нереалізований пенальті: Грицук, 60 («Полісся»).

«Волинь» - «Ужгород» - 1:1
Голи:
Войтіховський, 90+1 - Пуканич, 52.

Нереалізований пенальті: Войтіховський, 78 («Волинь»).

14 серпня

«Кривбас» - «Кремінь» - 4:1
Голи:
Хобленко, 9, 86, Дебелко, 30, Зотько, 54 - Галата, 22.

«ВПК-Агро» - «Альянс» - 0:3
Голи: Герт, 57, Агапов, 69, Махновський, 76 (автогол).

Вилучення: Коберідзе, 64 («ВПК-Агро»).

«Нива» - «Гірник-Спорт» - 1:0
Гол:
Семенина, 4.

«Олімпік» - «Металіст» - 1:2
Голи:
Прядун, 76 - Ріаскос, 22, 82 (з пенальті).

Нереалізований пенальті: Балулі, 42 ( «Металіст»).

Вилучення: Рязанцев, 90+3 ( «Металіст»).

«Оболонь» - «Прикарпаття» - 3:1
Голи:
Слободян, 14, Батальський, 25, Мурза, 90+4 - Барчук, 38.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 07:16 6

Перше місце у рейтингу зайняв легендарний бразилець Гаррінча