Сергій ПАЛКІН: «Металіст 1925 три автобуси поставив. Такі реалії УПЛ»

Генеральний директор - про матчі УПЛ і Ліги чемпіонів

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін прокоментував успіх в матчі УПЛ проти «Металіста 1925», а також майбутній матч кваліфікації Ліги чемпіонів.

- Сергію Анатолійовичу, вітаємо з перемогою! Що можете сказати про минулий матч і про гру «Шахтаря»?
- Це важлива перемога для нас, адже перед матчем Ліги чемпіонів, перед виїздом до Монако ментально було важливо перемогти. Що стосується гри - тут складно щось коментувати. Тому що складно грати проти суперника, який фактично три автобуси ставить. Але це реалії нашого чемпіонату. Ми маємо навчитися протистояти такому супернику, навчитися грати в такий футбол, тому що 95% ігор у чемпіонаті будуть саме такими. Тому слід підлаштуватись під стиль нашого чемпіонату та більш легко перемагати. Зараз ми перемогли - це головне. Футболісти досить стомлені після гри з «Генком». Природно, це позначалось, тому що наша фішка - швидкість. Коли ми включаємо швидкість, будь-якому супернику складно протистояти нам. Тому, коли граєш за такого режиму, потрібно розподіляти зусилля, переважно фізичні, адже фізично досить складно грати фактично кожні три дні.

- «Шахтар» провів чотири матчі в чемпіонаті України і два - у кваліфікації Ліги чемпіонів. Наскільки змінилася гра команди порівняно з минулим сезоном?
- Уважаю, на 60-70% вона змінилась. Сьогодні явно видно ідею головного тренера. Футболісти намагаються слідувати цій ідеї. Можливо, у деяких моментах не виходить, проте це досить довгий шлях. Навчитися грати у футбол, який проповідує наш тренер, досить складно. Його потрібно доводити до автоматизму, і кожен футболіст мусить уміти це робити, незалежно від того, грає він в основі чи знаходиться на лаві запасних. Коли ми цього досягнемо, гадаю, усі матчі проходитимуть набагато легше.

- Наступна гра - з «Монако». Які очікування? З яким настроєм команда повинна відправитися на цей матч?
- Враховуючи результат з «Металістом 1925» настрій має бути гарним. Головне - добре відпочити, аби бути готовими фізично до цього матчу. Гра буде досить складна, усі ми це чудово розуміємо. «Монако» - дуже міцна команда, яка нещодавно теж здійснила серйозні придбання. Слід бути сконцентрованими і грати у футбол, який подобається нашим уболівальникам, який проповідує наш тренер та який відповідає нашій філософії.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 11

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі