Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Майже наздогнали Австрію та втратили другий клуб

«Шахтар» зіграє в Q4 кваліфікації ЛЧ, а «Колос» вже завершив євросезон

Sport.ua вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА після двох матчів українських клубів у єврокубках, зіграних 10 серпня.

Донецький «Шахтар» вдруге переграв бельгійський «Генк» (2:1) і вийшов в Q4 на «Монако», який представляє Францію. Перемога дасть путівку в груповий раунд Ліги чемпіонів, а команда, що програє, виступить у основному етапі Ліги Європи.

Клуб з Казахстану, «Шахтар» Караганда, в серії пенальті обіграв «Колос» з Ковалівки (0:0, пен. 3:1), через що Україна втратила другого представника в єврокубках (першою втратою була полтавська «Ворскла»).

Київське «Динамо» як чемпіон України виступить в груповому раунді Ліги чемпіонів. Луганська «Зоря» побореться в Q4 Ліги Європи - швидше за все, проти «Рапіда» з Відня - за вихід у груповий раунд ЛЄ, а якщо програє - то буде грати в групі Ліги конференцій.

В активі України - 4 бонусних очка Динамо за участь в групі ЛЧ, 2 бали «Шахтаря» за дві перемоги у відборі ЛЧ, 1 очко «Колоса» і 0.5 пункту «Ворскли» за кваліфікацію ЛК. Якщо 7.5 поділити на 5 клубів, то результат країни в поточному сезоні = 1.500.

Україна знаходиться на 11-й позиції (29.100), програючи зовсім небагато у боротьбі за топ-10 Австрії (29.150). 10-те місце дозволить країні виставити чемпіона безпосередньо в груповий раунд ЛЧ сезону 2023/24. У Австрії є одна втрата («Аустрія»), у них у грі 4 клуби з 5. Уся боротьба ще попереду.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022

(впливає на розподіл путівок в сезоні 2023/24)

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 03:43 27

Один із трьох суддів несправедливо віддав перемогу Тайсону Ф'юрі

Коментарі