Віта СЕМЕРЕНКО: «Дякую тренерові, що підставив у важку хвилину плече»

Українська біатлоністка - про підготовку до олімпійського сезону

Одна з найтитулованіших біатлоністок в українській історії розповіла Sport.ua, як разом із сестрою збирається пробиватися на свою четверту Олімпіаду і хто її надихає на нові звершення.

- Віто, підготовку до олімпійського сезону ви з сестрою розпочали за індивідуальним графіком підготовки, окремо від решти збірної. Здається, так пробитися на Ігри складніше, ніж коли б перебували в основній обоймі.
- Не бачу в цьому жодної проблеми. Зараз ми готуємося окремо, а через пару зборів, на «вкатці», будемо працювати разом. Хто в нас не вірить, нехай продовжує це робити далі. Головне, що віримо в себе ми. У нас є мета і ми до неї прагнемо.

- Минулий сезон був першим у вашій довгій кар'єрі, впродовж якого ви готувалися без тренера Григорія Шамрая. Зараз ви знову працюєте разом. Григорій Іванович охоче прийняв пропозицію про поновлення співпраці?
- Так. І дуже йому за це вдячна. Для нас із Валею Григорій Іванович як батько. Зворушена, що у важку хвилину наш тренер не покинув нас, підставив своє плече. Також приємно, що пішов нам на зустріч і дозволив тренуватися індивідуально президент Федерації біатлону Володимир Бринзак. Ми обговорювали ситуацію, як краще вийти з минулого року, де ми перебрали з цим тренером (чоловічу і жіночу збірні України в сезоні-2020/2021 очолював Юрай Санітра; зараз жіночу команду знову очолив Урош Велепець - авт.). Ми виконували все, що від нас вимагалося. Мабуть, не наша вина, що не все вийшло.


Sport.ua

- Оскільки сезон був не дуже вдалим, не було думок про те, щоб залишити спорт?
- У жодному разі. Навіть не сумнівалася, що буду продовжувати кар'єру. Ми з Валею підійшли до Григорія Івановича, поговорили, після чого він протягнув нам руку допомоги.

- Тепер вочевидь мотивація довести, що ви сильніші, ще більша?
- Безперечно. Ми змінили підготовку, бо для початку треба грамотно відновитися після минулого сезону й розпочати новий з чистого листа. Сподіваюся, що все буде добре.

- У чому специфіка цих змін?
- Нехай це залишиться між нами.


Sport.ua

- 9 серпня у Києві відкрили ваші з сестрою зірки на Алеї у Києві. На церемонію ви приїхали з синочком Марком. Видно, що дитина сильно за вами скучила.
- Ми якраз повернулися зі збору в Карпатах. Дитина була весь цей час удома, мами не бачила. Наступний збір, вдома, у Сумах. Зрозуміло, що там будемо разом. Вже домовилися, що поки я тренуюся, син іде в садочок. Решту часу проведемо разом. Взагалі, Марко цьогоріч якось дуже сильно за мною сумує. Раніше так не було. Не знаю, з чим це пов'язано. Може, синочок дорослішає (у вересні Маркові буде п'ять років - авт.) і починає більше розуміти? Любові від мами дитина точно отримує не менше. Але тільки приїду додому, Марко не хоче відпускати мене ні на мить.

Іван Вербицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:42 19

Франк Лебеф висловився про гру українського вінгера

Коментарі