Челсі - Вільярреал. Прогноз і анонс на матч за Суперкубок УЄФА

Англійці фаворити, але так було і у фіналі Ліги Європи

У середу, 11 серпня, відбудеться матч за Суперкубок УЄФА, в якому лондонський «Челсі» на стадіоні «Віндзор Парк» у Белфасті змагатиметься з «Вільярреалом». Стартовий свисток пролунає о 22:00 за Києвом.

«Челсі»

Лондонський клуб у минулому сезоні трохи несподівано виграв Лігу чемпіонів, хоча і не можна сказати, що незаслужено. Справа в тому, що в першій частині сезону «синіх» продовжував тренувати Френк Лемпард, при ньому справи йшли не найкращим чином. Результати були гнітючими, керівництво клубу в січні ухвалило непросте рішення про зміну наставника. На місце легенди клубу прийшов Томас Тухель, якого не зовсім зрозуміло з яких причин звільнили до того з ПСЖ.

Німець відразу ж взявся за справу, піднявши команду з 9 на 4 місце в чемпіонаті, а також вигравши з нею Лігу чемпіонів. У перших 25 офіційних матчах «Челсі» з новим тренером лондонці програли всього двічі, ще три поразки припали на заключні п'ять матчів сезону. Головною неприємність став програш «Лестеру» в фіналі Кубку Англії. Але все це з лишком компенсувалося другою перемогою клубу в ЛЧ.

Під час літнього трансферного вікна «Челсі» не здійснював гучних трансферів, хоча і обіцяли Лукаку, а хотіли ніби як і Берарді, і К'єзу і навіть Холанда. Але поки що клуб підписав лише воротаря «Мідсбро» Маркуса Беттінеллі, який прийшов на правах вільного агента. Зате вдалося попрощатися з декількома гравцями, на деяких навіть заробити. Фікайо Томорі остаточно пішов у «Мілан», де грав на правах оренди, за нього виручили близько 29 млн євро. За 1 млн євро також в «Мілан» був відданий 34-річний Олів'є Жиру. Ще за 5 млн в «Спартак» пішов 30-річний Віктор Мозес. А ось з досвідченим воротарем Віллі Кабальєро новий контракт так і не підписали.

У контрольних матчах «пенсіонери» грали успішно, здобувши три перемоги в чотирьох іграх. Гідні суперники були в двох останніх зустрічах, з «Арсеналом» все вдалося (2: 1), а ось «Тоттенхем» зумів відіграти два м'ячі фори (2:2).

«Вільярреал»

«Вільярреал» минулого сезону продовжив серію прекрасних виступів іспанських команд в Лізі Європи. За останні десять років клуби з Іспанії 7 разів вигравали другий за значимістю євротрофей, жодного разу не програвши в матчі за титул команді не з Іспанії. Не пощастило цього разу і «Манчестер Юнайтед», хоча англійці, можливо, і були трішки ближчими до перемоги до серії післяматчевих пенальті. А там Давід де Хеа не відбив жодного удару, пропустивши навіть від воротаря суперників.

«Вільярреал» перед початком сезону за 15 млн євро викупив центрального захисника «Тоттенхема» Хуана Фойта, який до цього грав у оренді. Також в клуб прийшли нападник Булай Діа з «Реймса» і півзахисник Ману Морланес з «Альмерії». У випадку з останнім клуб використав опцію контрвикупу (грав у оренді, «Альмерії» викупила, довелося заплатити на 1 мільйон більше). «Вільярреал» зберіг більшість гравців стартового складу, але, наприклад, Карлос Бакка пішов у «Гранаду» на правах вільного агента.

Перед стартом сезону «Вільярреал», який фінішував у минулому чемпіонаті сьомим, провів шість спарингів. Суперники були непростими, три зустрічі завершилися внічию («Лідс», «Леванте» і «Ліон»), ще три матчі були програні в один м'яч («Валенсія», «Марсель», «Лестер»).

Не варто забувати, що керує «жовтою субмариною» головний спеціаліст по Лізі Європи Унаї Емері. Але у 49-річного фахівця в колекції поки немає Суперкубка УЄФА. З огляду на те, що переможець ЛЧ в 7 з 8 останніх протистояннях опинявся сильніше переможця ЛЕ, і на цей раз шанси будуть невеликі.

Передматчеві розклади максимально прості, «Челсі» - явний фаворит. Але це перший офіційний матч сезону, статися може все що завгодно. Навряд чи «Вільярреал» зможе перемогти в основний час, але якось дотягнути до пенальті - варіант цілком реальний.

Орієнтовні склади

«Челсі»: Менді, Аспілікуета, Зума, Рюдігер, Хадсон-Одої, Ковачич, Канте, Алонсо, Зієш, Хаверц, Вернер.

«Вільярреал»: Асенхо, Фойт, Манді, Альбіоль, А. Морено, Піно, Морланес, Трігерос, Педраса, Ж. Морено, Ніньйо.

11 серпня, середа

«Челсі» - «Вільярреал»
Белфаст. Стадіон «Віндзор Парк». 22:00
ЧЕЛСІ - ВІЛЬЯРРЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
ТВ-трансляція на відеосервісі «MEGOGO»
Арбітр: Сєргєй Карасьов (Росія)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 06:26 0

Поєдинок відбудеться 6 жовтня о 16:00 за Києвом

Коментарі