ПАВЕЛКО: «Сподіваюся згодом побачити Шевченка в збірній з новими ідеями»

Президент УАФ поділився цінною інформацією

Президент УАФ Андрій Павелко висловився про ймовірне призначення Сергія Реброва на пост головного тренера збірної України, а також розповів про преміальні за чемпіонат Європи.

«Я б просив дочекатися всіх рішень Виконкому. Рішення про штаб національної збірної приймає Виконком. Виконком у понеділок обов'язково відбудеться. На ньому будуть заслухані всі питання. Вони стосуються не тільки виступів нашої збірної, а й інших питань, які стосуються виконкому УАФ.

Також буде питання по національній збірній. Буде заслухана попередня інформація і буде прийнято те чи інше рішення. Сьогодні ми всі зацікавлені в тому, щоб був той штаб збірної, який не виключав би можливості потрапляння до фінальної частини чемпіонату світу в Катарі. Важливо, щоб такий штаб включився в роботу з нашою національною збірної.


Я вважаю, що Сергій Ребров дуже професійний тренер, і його кандидатуру ми всі хотіли б бачити на чолі національної збірної. Є бажання, але є деякі моменти, які дуже важливі. Я б не забігав вперед. У понеділок буде заслухано інформацію про кандидатів. Остаточне рішення, можливо, буде прийнято пізніше, наприклад, в четвер 12 серпня.

Через слабкий старт у відборі, ми все розуміємо, що тренерський штаб, в тому числі у зв'язку зі змінами по деяких гравцях за віком, тренерський штаб бачив би своє майбутнє до фінальної стадії Євро в Німеччині. Ми бачилися сьогодні з Ребровим. У нього зараз дуже важливий період. Він також розуміє всі ці юридичні питання, які зараз в переговорному процесі.

Він бачить у збірної України великий потенціал, аж до того, що не розглядаються аргументи на тему того, що у нас втрачені всі шанси на вихід на чемпіонат світу. Він бачить, що є шанси і вони дуже великі, і ми будемо обов'язково боротися за вихід на чемпіонат світу, а через вихід на чемпіонат світу готуватися до майбутнього Євро.

В Україні є традиція - теми преміальних не обговорювати. Це вже публічна інформація, яка є хорошим прикладом для молодих поколінь працювати, досягати кращих результатів, домагатися в спорті всього, що їм дано.

У 2019-му році, після історичної перемоги над Португалією, ми отримали право брати участь на Євро. За результатами Євро УЄФА все цифри преміальних опублікують, і ми всі побачимо реальні цифри, які отримали всі збірні за потрапляння на Євро і за участь.

За вихід на Євро було три мільйони євро виплачено. З цих трьох мільйонів були сплачені всі податки. За Лігу націй наші гравці отримали ще один мільйон Євро. За Євро ми отримали п'ять мільйонів євро, з яких 2,5 мільйона були виплачені гравцям.

Я пишаюся тим, що наші гравці можуть показувати гідну гру і отримувати за це премії. Я ще раз хочу подякувати нашу збірну, наших гравців, тренерський штаб. Хочу побажати, щоб накопичений досвід вони втілили в наші майбутні перемоги.

Я бажаю, щоб штаб Андрія Шевченка був успішний в клубному футболі. Я сподіваюся, що через якийсь час ми Андрія разом з іншими членами тренерського штабу побачимо в нашій збірній з новими ідеями. Побажаємо їм удачі і побажаємо нашій збірній удачі у відборі до чемпіонату світу в Катарі», - підсумував Павелко.

Денис Шаховець Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 02:59 2

Головний тренер Баварії розкритикував суддівство у матчі з Реалом (1:2) у Лізі чемпіонів

Коментарі