Міністр спорту: «19 медалей - це великий успіх, про це потрібно кричати»

Вадим Гутцайт впевнений, що 19 нагород - це позитивний результат

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт відзначив як позитивні підсумки Олімпійських Ігор, так і негативні, де функціонер бачить повний провал.

«Загалом 19 медалей - це великий успіх України. Ми складно розпочинали цю Олімпіаду. Ми бачили, який був тиск на наших спортсменів. Бачили, як наші українські гранди не отримували медалі. Ми в першій двадцятці за кількістю медалей: ми посіли 16-те місце. Я вважаю, що це успіх, і потрібно про це говорити і кричати».

«Бронза» - це велика нагорода на Олімпійських іграх. На сьогоднішній день не пощастило мати більше золотих медалей. Хочу подякувати всім українцям за те, що нас підтримували. Наприклад, вчора мене зупинила поліція на дорозі. Побачили мене і говорять: «Ой, як прикро, що Олександр Хижняк програв». Усі вболівали, і всі дивилися».

«Я зараз буду дивитися на всі види спорту, які не отримали нагороди, які нічого не показали на Олімпійських іграх і в яких спортсмени були повністю не готові, щоб перемагати».

«У нас 23 спортсмени були поруч з медаллю й посіли 4-6-ті місця. Тобто є потенціал. Ми конкурентоспроможні в деяких видах, а в деяких - повний провал», - сказав Гутцайт.

Іван Зінченко Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 17 травня 2024, 18:45 5

Жіноча українська збірна програла у Дебрецені два матчі

Коментарі