ВІДЕО. Матч Монако у Чехії перервали через расизм на адресу хавбека

Після голу хавбека Орельєна Тчуамені пролунали расистські вигуки на його адресу

Поєдинок 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2021/22 між празькою «Спартою» і «Монако» (0:2) був на деякий час зупинений через расизм з боку вболівальників чеського клубу.

Футболісти «Монако» після голу хавбека Орельєна Тчуамені сказали судді, що лунають расистські вигуки на адресу автора гола, а саме - звуки, що схожі на мавп'ячі.

Суддя Майкл Олівер на деякий час зупинив гру, по стадіону зробили голосове попередження глядачам. Гравці «Монако» хотіли піти в роздягальню, але вирішили все-таки продовжити матч.

Головний тренер «Монако» Ніко Ковач розповів: «Ми всі спустошені, побачивши, що в XXI столітті подібні події все ще відбуваються на футбольному полі і в суспільстві. Ми всі рівні, і ми тут, щоб грати в футбол. Повинен сказати, що дуже пишаюся своїми футболістами, тому що у нас була правильна реакція. Мої гравці були засмучені цією ситуацією, але я сказав їм: ми тут, щоб грати в футбол, ви засмучені, і це неприпустимо, але ми повинні продовжувати гру.

Ми виграли наш матч на полі, а також матч проти расизму. Я думаю, що це найважливіше послання. Важливо сказати, це тільки частина вболівальників, меншість стадіону була винною в цих криках. У перерві ми поговорили з арбітром матчу і тренером «Спарти». Я сказав йому, що він не несе за це відповідальності, але ми заслуговуємо на повагу. Це важливо, і я дуже сподіваюся, що це більше ніколи не повториться».

Микола Степанюк Джерело: ФК Монако
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 травня 2024, 13:20 5

Український боксер – про дивну позицію Василя

Коментарі