Юрій ЧЕБАН: «Хочеться самому взяти весло і повернутися»

Тренер збірної України висловився про невдачі веслярів на Олімпіаді

Головний тренер збірної України з веслування на байдарках і каное Юрій Чебан прокоментував виступ спортсменів на Олімпійських ігор у Токіо.

Нагадаємо, українці Павло Алтухов і Дмитро Янчук не змогли пробитися до фіналу.

«В мене самого «мурахи ходять». Хочеться взятися за весло та повернутися. Є сили та бажання, але маю вже інше покликання - вести команду вперед. Сподіваюся, все ж складеться як планували. Хоча, перші два дні виявилися невдалими для нас: і через погоду, і через розташування човнів. На цих змаганнях вперше нікому не надають системи розподілу по водах. Тобто не було можливості «обрати воду», щоб ми стали на іншому боці. Той вітер, який розганявся нам назустріч, давав у наш бік більшу хвилю.

Якби хлопці по-іншому стояли - спереду лівий, а позаду - правий - більше б сил вкладалося у веслування, ніж на утримування човна по центру. Такий би розподіл був би кращим для нас. А в нас було навпаки. Але ми не будемо впадати у відчай. Павло ще має можливість реабілітуватися. Він краще виступає в каное-одиночці, як показало Ріо-2016. Це спорт. Виграє сильніший і сильніший має право захищати честь своєї держави на Олімпійських іграх. Та все ж наша війна не програна - маємо кілька патронів в олімпійській обоймі», - сказав Чебан.

Максим Гаптар Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 20 травня 2024, 11:23 0

Маргарита виступить на третіх для себе Олімпійських іграх

Коментарі