ТРУБІН: «Генк будемо розбирати пізніше. В голові лише зустріч з Інгульцем»

Голкіпер «Шахтаря» розповів про перемогу в спарингу над «Оболонню»

Голкіпер «Шахтаря» Анатолій Трубін розповів про перемогу в спарингу над «Оболонню» (5:0) і очікування від початку чемпіонату:

- Пане Анатолію, рахунок на табло - 5:0. Здавалося, гра вам давалася легко. Що скажеш про суперника?

- Робота, яку ми виконали на зборах, і останній тижневий цикл приносять свої плоди. Вболівальникам могло здатися, що нам було легко, але це не так. Все досягається у наполегливих тренуваннях. Щодня працюємо, щоб якомога швидше адаптуватися і зрозуміти нову тактику. Думаю, з кожним матчем буде все краще і краще.

- До старту чемпіонату залишилося менше тижня. Як оцінюєш свої фізичні кондиції і команди?

- Вважаю, всі готові. У хлопців, які повернулися зі збірної, було чотири вихідних, змогли трохи відпочити. Кожен важко працював, адже щодня було по два дуже інтенсивних тренування. Ми добре підготувалися.

- Ти один з гравців національної збірної, які брали участь в Євро-2020 і приєдналися до команди пізніше інших. Встиг уже зрозуміти філософію тренерського штабу Роберто Де Дзербі?

- Звичайно, адже всі ми професіонали, і, щоб грати на такому рівні, потрібно все швидко розуміти і схоплювати на льоту. Основні думки я розумію. У грі можуть бути помилки, без них нікуди. Головне, щоб з кожним тренуванням, матчем було все краще і краще.

- У тренуваннях воротарів щось кардинально змінилося?

- Є нюанси: і рухи, і поштовх. Але це точно так же, як і гра. Потрібно з кожним днем ​​покращувати її, й буде легше.

- Що скажеш про суперника в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів - бельгійський «Генк»?

- Це матч на виліт, в якому ціна кожної помилки буде дуже велика. «Генк» - хороший суперник, гру якого ми будемо розбирати ближче до поєдинку, а зараз в голові тільки майбутня зустріч з «Інгульцем».

- Ти більше чекаєш початку чемпіонату або старту в Лізі чемпіонів?

- Без початку чемпіонату не буде й Ліги чемпіонів. Потрібно йти крок за кроком, від гри до гри.

- Що скажеш вболівальникам, які ще сумніваються, чи приходити на НСК «Олімпійський» на стартовий матч чемпіонату з «Інгульцем»?

- Дорогі вболівальники, це буде вихідний день і не буде жарко. Обов'язково приходьте на комфортний стадіон, щоб підтримати улюблену команду. Новий тренер, нова гра, яка, сподіваюся, сподобається вам!

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 20:40 2

Мудрика у списку немає