Шахтар дізнався суперника. Результати жеребкування Q3 Ліги чемпіонів

19 липня в жеребкуванні в швейцарському Ньоні взяли участь 20 команд

19 липня в Ньоні в штаб-квартирі європейського футболу відбулося жеребкування третього відбіркового раунду (Q3) Ліги чемпіонів.

За підсумками жеребкування було визначено першого суперника донецького «Шахтаря». Український віце-чемпіон гратиме проти бельгійської команди «Генк». Перша гра пройде в Бельгії, а матч-відповідь - у Києві.

До Ліги чемпіонів «Генк», колишній клуб Руслана Маліновського, потрапив як віце-чемпіон Бельгії, пропустивши вперед лише «Брюгге» з Едуардом Соболем.

У жеребкуванні брали участь 20 команд, поділених на Шлях чемпіонів (12) і Шлях представників ліг (8).

Якщо потрібно, буде проводитися додатковий час і серія 11-метрових. Переможці пройдуть в 4-й раунд кваліфікації (Q4) Ліги чемпіонів, інша назва - раунд плей-оф (жеребкування відбудеться 2 серпня).

Команди, що програють в Q3 з Шляху представників ліг, потраплять відразу в груповий етап Ліги Європи (ЛЄ). Тобто, «Шахтарю» точно гарантована єврокубкова осінь (як мінімум, в ЛЄ).

Команди, що програють в Q3 з Шляху чемпіонів, потраплять у раунд плей-оф (Q4) Ліги Європи. Переможці протистоянь в раунді плей-оф (Q4) ЛЄ потім отримають право грати на груповому етапі Ліги Європи, а ті, хто програв, зіграють на груповому етапі Ліги конференцій (ЛК).

Пари Q2 Ліги чемпіонів

20/21 і 27/28 липня

Шлях чемпіонів

Шлях представників ліг

Жеребкування Q3 Ліги чемпіонів

3/4 і 10/11 серпня

Шлях чемпіонів

Шлях представників ліг

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Коментарі