Ферстаппен швидший за Хемілтона. Відбувся дебютний спринт Формули-1

Ферстаппен виграв, а ось Перес і Сайнс провели невдалу гонку

Топ-10: Ферстаппен, Хемілтон, Боттас, Леклер, Норріс, Ріккардо, Алонсо, Феттель, Расселл, Окон

Відбулася перша спринтерська гонка Формули-1. Пілоти проїхали 17 кіл, а перша трійка отримала очки (3-2-1). Крім того, фінальний протокол спринту став стартовою решіткою для недільної звичайної гонки.

У п'ятницю кваліфікацію виграв Льюїс Хемілтон, а за ним розмістився Макс Ферстаппен. І на старті Ферстаппен випередив Хемілтона! Втретє у сезоні Макс на старті обходить Льюїса і забирає лідерство. Хемілтон на першому колі спробував відігратися, але пілот Ред Булл відбив атаки суперника. У топ-5 були Боттас, Леклер і Алонсо. Фернандо вдався класний старт - відіграв 6 позицій, але в підсумку фінішував 7-м.

Ферстаппен, захопивши лідерство, зумів збільшити відрив до 1,5-2 секунд. Хемілтон намагався щось зробити, однак нав'язати противнику боротьбу не зумів. Дебютний спринт виграв Ферстаппен, який взяв поул, набрав 3 очки і завтра стартує з першої позиції. Топ-3 замкнули Хемілтон (2 очки) і Боттас (1 очко). Ред Булл зараз просто швидший.

Варто виділити хороший спринт Леклера (стартуватиме 4-м), а також 5-6 позиції Норріса і Ріккардо.

Відзначимо провал Серхіо Переса. Гонщик Ред Булла в боротьбі за 6-е місце вилетів з траси і не зміг закінчити гонку. Невдача для Биків перед завтрашньою гонкою в плані боротьби за Кубок конструкторів.

Фінальний протокол спринту і стартова решітка на недільну гонку

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі