Жозе БОТУ: «Шахтар готовий підписати нових гравців»

Поки клуб оформив трьох новачків

Директор департаменту селекції «Шахтаря» Жозе Боту розповів щодо австрійських зборів і літньої селекції

- Усі три новачки «Шахтаря» - Лассіна Траоре, Педріньйо та Марлон - у двох перших спарингах зіграли в стартовому складі. Як швидко вони змогли влитися в колектив і зрозуміти ідеї Роберто Де Дзербі?
- Футболісти в процесі адаптації та вливаються в систему гри Де Дзербі, проте вони вже зараз часом демонструють певні гарні властивості, завдяки яким й опинилися в «Шахтарі».

- Можете назвати найсильніші сторони кожного з новачків?
- Усі троє мають гарну техніку, наявність якої передбачає наша гра. У них різні амплуа, і кожен наділений специфічними якостями на конкретній позиції. Марлон - центральний захисник, який комфортно почувається з м'ячем, що дуже важливо для нас. Педріньйо - плеймейкер, який може вирішувати завдання на обмеженому просторі. А Лассіна Траоре поєднує в собі такі властивості, як сила, швидкість і техніка.

- Ви щодня присутні на тренуваннях «Шахтаря» у Австрії. Як уже зараз змінюється гра «гірників» і що нового привніс у процес Роберто Де Дзербі та його штаб?
- Роберто дуже орієнтований на атаку і прищеплює підопічним цю ментальність, яка, безумовно, в «Шахтарі» вже була. Зараз гравці вже розуміють нові вимоги, і невдовзі ми демонструватимемо той футбол, що бажає бачити тренер.

- Чи все йде за планом на зборах?
- Як і будь-які передсезонні підготовчі збори, ці також призначені для того, щоб прищепити командний дух та адаптуватися до вимог тренера.

- Якої гри «Шахтаря» чекати вболівальникам у новому сезоні?
- Вони можуть бути впевненими в тому, що «Шахтар» демонструватиме домінуючу гру й контролюватиме м'яч. Неважливо, який суперник протистоятиме нам, м'яч буде під нашим контролем.

- Чи слід уболівальникам очікувати новачків до закриття трансферного вікна?
- Ми щодня працюємо й переглядаємо безліч футболістів. Якщо знадобиться, готові запропонувати й підписати потрібних гравців.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Авто/мото | 04 травня 2024, 00:21 1

Пілот Ред Булла продовжує домінувати у сезоні

Коментарі