ВІДЕО. Карта України – брудна пляма? Як телеведуча образила посла

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко відреагував дипломатично

Телеведуча британської програми Good Morning Britain (GMB) Кейт Гаррауей ледь не спричинила міжнародний скандал, коли висловила репліку з приводу ігрової форми збірної України, порівнявши її з брудною плямою. Опубліковано відео епізоду (англійською мовою, див. нижче).

Посол України у Великобританії Вадим Пристайко був запрошений на шоу, щоб обговорити майбутній матч Англії і України. В його присутності ведуча сказала:

«Не знаю, чи добре ви бачите, але на передній частині вашої футболки є карта. Її важко розгледіти. Це схоже на футболку, яку мій син піднімає з підлоги та вважає, що вона ще не дуже брудна. Це трохи схоже на брудну пляму. Ну ви розумієте, про що я, ну схоже ж трохи».

Другий телеведучий засміявся після цих слів, а Вадим Пристайко ввічливо посміхнувся, але реагувати не став. Далі Гаррауей задала послу провокаційне запитання у стилі російської пропаганди: чи не є рішення розмістити карту країни на футболці політичним? Пристайко відповів дипломатично, заявивши, що це лише бажання об'єднати всю націю під час великого турніру, а не політичний крок. Потім посол нагадав, що Крим, зображений на карті, всім світом визнаний українським.

Багато британців у коментарях обурилися поведінкою ведучої та висловили своє обурення з приводу її слів:

ВІДЕО. Карта України - брудна пляма? Як телеведуча образила посла (ч.1)

ВІДЕО. Карта України - брудна пляма? Як телеведуча образила посла (ч.2)

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 09 травня 2024, 14:22 2

Тайсон набагато краще підготувався до бою з українцем

Коментарі