Костюк обіграла 17-ту сіяну в дебютному матчі в основі Вімблдону

Марта у двох сетах здолала Кікі Бертенс з Нідерландів

Українська тенісистка Марта Костюк (№70 WTA) дебютувала з перемоги в основній сітці Вімблдону.

У матчі першого кола 19-річна українка обіграла Кікі Бертенс з Нідерландів (№21 WTA).

Вімблдон. Перше коло
Марта Костюк (Україна) - Кікі Бертенс (Нідерланди) - 6:3, 6:4

Перед матчем Костюк була фавориткою у букмекерів і це не дивно. Бертенс після операції на ахіллі не може знайти свою гру і навіть збирається завершувати кар'єру. Але все ж Кікі вміє грати в теніс, для перемоги над нею потрібно докласти певних зусиль.

У першому сеті Марта відмінно подавала і довгий час контролювала ситуацію на корті, ведучи з брейком. Лише у другій половині партії боротьба на корті стала більш завзятою, тенісистка з Нідерландів мала кілька шансів повернутися до гри. У восьмому геймі Марта отримала два сетбола на прийомі, але зуміла закрити сет вже на своїй подачі.



Друга партія проходила в рівній боротьбі, але Марті з рахунку 4:4 вдалося скористатися помилками суперниці і здобути перемогу в дебютному матчі в основі Вімблдону. Далі може бути набагато складніше, потрібно буде постаратися, щоб пройти до третього кола. Поки що це єдиний турнір Великого Шолома, в якому Марта там ще не грала.

У другому колі Костюк змагатиметься проти Анастасії Севастової з Латвії (№56 WTA) або Заріни Діяс із Казахстану (№101 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 01:17 5

Вагу Усика випадково оголосили на 10 фунтів більшою, ніж насправді

Коментарі