НАГОРНЯК: «Шанси 50 на 50. Хлопці добре підготуються і дадуть бій шведам»

Головний тренер України U-17 висловився про виступ збірної на Євро-2020

Тренер збірної України U-17 Сергій Нагорняк висловився про виступ збірної України на груповій стадії Євро-2020, поділився очікуваннями від матчу з шведами, а також дав оцінку іншим командам на цьому чемпіонаті Європи.

- Сергію Миколайовичу, як оціните виступ збірної України на груповій стадії Євро-2020?

- Залишилося двояке враження. Найголовніше, що вийшли з групи до плей-оф чемпіонату Європи і виконали поставлене завдання. В принципі, з Нідерландами (2:3) непогано виглядали. З Північною Македонією вийшов хороший перший тайм, і в підсумку матч виграли (2:1). З Австрією, м'яко кажучи, трішки гра не склалася у збірної України. Буває таке. Але завдання виконали. А це найголовніше.

- Андрій Ярмоленко увійшов до списку найкращих одинадцяти гравців групового етапу Євро, Руслан Маліновський опинився в списку кращих гравців за створеними моментами, а Олександр Зінченко - другий за відбором м'яча. Це позитив для наших хлопців?

- Зрозуміло. Хлопці потрапляють в списки найкращих гравців на чемпіонаті Європи. Це символічно, але все одно команді, збірній України, думаю, приємно.

- Які шанси має Україна в грі 1/8 фіналу Євро з Швецією?

- Могло бути й гірше. Грати з Італією... Зрозумійте, якщо порівнювати Швецію, Іспанію та Італію, то шведи найприйнятніший варіант. Все залежить від того, як команда підготується до гри зі шведами. Кажу обережно. Сподівалися на матч з Австрією і так склалося. У збірної щось не вийшло. Буду обережний з прогнозами. Але думаю, що наші хлопці добре підготуються і дадуть бій шведам. Шанси 50 на 50.

- На Євро-2012 нинішній головний тренер збірної України Андрій Шевченко оформив дубль у ворота Швеції, а нинішній капітан «жовто-блакитних» Андрій Ярмоленко йому асистував. Ці дві людини по-особливому будуть налаштовані на матч зі шведами?

- Всі хлопці будуть налаштовані на поєдинок зі Швецією. Критика на адресу збірної України була дуже жорстка після матчу з Австрією. Думаю, хлопці самолюбні, і десь їх самолюбство було вражене. Мені здається, в матчі з Швецією хлопці намагатимуться реабілітуватися.

- Стало відомо, що Олександр Зубков почав тренуватися в загальній групі. Як думаєте, чи з'явиться він у старті в матчі з Швецією і стане посиленням збірної України?

- Тренери вирішать, в якому стані він знаходиться. Не виключаю, все може бути. Я не думаю, що Зубков вийде з перших хвилин. Все-таки він пропустив два поєдинки. Подивимося. Складно, чесно кажучи, судити з приводу стартового складу. Тренера визначать, хто в якому стані знаходиться. Я думаю, вони виберуть найкращий склад на сьогоднішній день.

- В цілому на груповому етапі Євро яку збірну виділите, і хто вас здивував найбільше?

- Якщо чесно, мене трошки здивувала збірна Угорщини. Зрозуміло, вони два матчі вдома грали. Третій поєдинок у них був з німцями у Німеччині. І можна сказати, що німцям дуже пощастило, коли вони зрівняли рахунок на 84-й хвилині. Так, Португалії угорці поступилися 0:3, але португальці їм почали забивати з 84-ї хвилини. З французами Угорщина виграла перший тайм і 1:1 зіграла. Мені просто імпонує ставлення збірної Угорщини до матчів, до Євро. А взагалі багато команд добре виглядали. Якщо розібратися в цілому, німці в грі з Португалією (4:2) показали хороший футбол. А стабільністю порадувала Італія. У їхньої команди видно такий підйом. Італійці демонструють дуже класний футбол.

- А ви бачили відео, як капітан збірної Угорщини Адам Салаї налаштовував у роздягальні команду на матч?

- Так, я бачив. Молодці! Це називається - командний дух. На чемпіонаті світу 2018 року Поль Погба також виступив перед командою перед переможним фіналом з Хорватією. Це нормально. Я вважаю, це дуже позитивно. Це мотивує.

- Ваші головні фаворити на Євро?

- В 1/8 фіналу відсіється хтось із пар Англія - Німеччина і Бельгія - Португалія. Якщо дивитися на сітку, мені здається, у півфінал можуть потрапити нідерландці. У півфінал також можуть пройти і німці, і португальці, і наші, і шведи. У всіх є шанси. Французи, італійці, іспанці виділяються. Дуже складно судити, але буде цікаво.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі