Світоліна не зуміла пробитися до 1/4 фіналу на турнірі в Істборні

Перша ракетка України програла Єлені Рибакіній з Казахстану

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила боротьбу в основній сітці трав'яного турніру WTA 500 в Істборні.

У матчі другого кола українка, посіяна під другим номером, програла Єлені Рибакіній з Казахстану (№21 WTA).

Істборн. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Єлена Рибакіна (Казахстан) - 4:6, 6:7(3)

Після першого матчу на цьому турнірі було зрозуміло, що Еліні буде важко з будь-якою суперницею. На непрофільному покритті грати проти гідних суперниць завжди непросто, особливо якщо вони ще й набагато сильніше можуть подати і вдарити по м'ячу.

Рибакіна не так багато до цього грала на траві, але мала відмінний відсоток виграних матчів (9 з 12). Світоліна навіть на папері була зовсім невеликим фаворитом, але всі розуміли, що це більше пов'язано з її рейтингом.

У першому сеті боротьба була більш-менш рівною, але представниця Казахстану зуміла зробити брейк у дев'ятому геймі. Відігратися на той момент було вже проблематично, Рибакіна впевнено подала на партію.



У другому сеті все стало набагато цікавіше. Дівчата обмінялися брейкпойнтами в перших геймах, але реалізувати свою другу спробу вдалося Рибакіній. Далі було схоже на те, що Еліна цей матч дуже швидко програє, але вона почала запекло боротися. З рахунку 2:4 українці вдалося зрівнятися на чотирьох, але причина полягала в тому, що суперниця стала більше помилятися під час розіграшу важливих м'ячах. Дівчата ще раз обмінялися брейками, Еліна першою взяла шосте очко, але розвинути успіх не вийшло. На тай-брейку домінувала вже Рибакіна. Маючи п'ять матчболів, вона спокійно реалізувала перший з них на своїй подачі.

Це була друга зустріч тенісисток, тепер рахунок рівний.

У наступному раунді Рибакіна змагатиметься проти Анастасії Севастової з Латвії (№61 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 21:30 8

Команди з 4-ї та 5-ї позицій в УПЛ потраплять до Ліги конференцій 2024/25

Коментарі