Андрій ШЕВЧЕНКО: «Ні Україна, ні Австрія не гратимуть на нічию»

Головний тренер збірної України – про підготовку до поєдинку з Австрією

Наставник «синьо-жовтих» у прямому включенні програми «Великий футбол» розповів про те, як команда провела останні дні, поділився думкою про збірну Австрії, розповів про ситуацію з травмованими і запевнив, що команда не буде грати на нічию з Австрією.

- Все гаразд. Провели гарне тренування, травм немає. Хлопці перебувають у хорошому настрої. Будемо готуватися на гру, - взяв слово Шевченка

- Вчора (в п'ятницю, - Прим. Sport.ua) у збірної України був вихідний. Як гравці його провели?
- Не було тренування. Але вранці практично всі хлопці прийшли в зал. Позаймались, потім був відпочинок і відновлення - сауна, басейн, масажі. Ми зробили теорію вчора. Був повноцінний день. Єдине, не було тренування.

- Як вважаєте, встигає команда відновитися морально і фізично до матчу з Австрією?
- В принципі, так. Ми прекрасно розуміємо, який насичений турнір і скільки матчів. Наприклад, сьогоднішні матчі принесли багато сюрпризів. Я дивився матч французів, дуже багато було зупинок. Погода грає свою роль: трохи спекотніше, футболісти витрачають багато енергії. У нас такий же був матч проти Північної Македонії. Було витрачено багато енергії, тому дуже важливо відновитися. Сподіваюся, що за ці дні футболісти відновляться. Психологічно команда знаходиться в дуже хорошому стані. Потрібно знайти в собі енергію і готуватися на гру.

- У Будапешті під час матчу Угорщина - Франція був 31 градус. Яку погоду прогнозують в Бухаресті?
- Зараз тут дощі, погода постійно змінюється. Сподіваюся, що поле буде в хорошому стані. Поки прогноз я не дивився на понеділок. Завтра за прогнозом ще дощі. Але в цілому тут комфортно, скаржитися немає на що.

- Які слабкі місця збірної Австрії?
- Думаю, у будь-якої команди, якщо пошукати, можна знайти слабкі місця. Австрія - добре збалансована команда, у якої гарна фізика. Команда бореться, грає до кінця, пресингує постійно. Вважаю, найкращий їх момент в грі, коли вони пресингують і забирають м'яч в середині поля і відразу ж йдуть в атаку. Тому нам уважно грати, прибрати втрати м'яча в середині поля. Думаю, чим гостріше ми будемо грати, тим складніше буде австрійцям оборонятися.

- Після дискваліфікації повернеться Арнаутович. На скільки, на ваш погляд, збірна Австрії залежна від цього гравця?
- Думаю, у цієї команди є більш важливі гравці. Арнаутович - це ветеран, він давно виступає за збірну, має хороший список забитих м'ячів. З ним потрібно бути акуратними. Але є ще кілька гравців, які заслуговують на увагу.

- Алаба в збірній Австрії грає то в центрі оборони, то зліва або вільного художника. На якій позиції краще, щоб він опинився в матчі з Україною?
- Ми не можемо вибирати, де нам краще, а де - ні. Ми повинні розуміти, змінять вони систему гри чи ні. Останніх два матчі вони грали в п'ять захисників, але конструкцію атак вони будують в три захисники. У цій ситуації Алаба грає центрального захисника, який постійно на м'ячі, з хорошою передачею і включенням. На нього потрібно буде звернути увагу. Але ми можемо тільки планувати. У Австрії є можливість поміняти манеру гри, як це робить будь-яка команда. Будемо готуватися і до одного сценарію, і до іншого.

Getty Images/Global Images Ukraine

- Яка ситуація з травмованими?
- У Зубкова така ж ситуація, що і була. У Попова є невелика проблема, але, думаю, він уже завтра (в неділю, - Прим. Sport.ua) потрапить в загальну групу. Що стосується Зубкова, то він відновлюється. Ми не можемо форсувати його темп. З ним працює дуже хороший фізіотерапевт. Будемо чекати нашої гри, а потім вже будемо дивитися.

- Тобто на Зубкова з Австрією розраховувати не можна?
- Ні.

- Маліновський зліва на фланзі - це одноразова акція чи один з варіантів, який може бути використаний в понеділок?
- Однозначно, один з варіантів. Ми думаємо над цим.

- Чи не тисне той факт, що достатньо з Австрією зіграти внічию, щоб опинитися в плей-оф?
- Не думаю, що цей фактор буде заважати. Ми знаємо, що буде дуже напружена і важка гра. Ні одна, ні інша команда не гратиме на нічию. Ми це прекрасно розуміємо. Кожен з нас буде грати свої шанси.

- Українські вболівальники здорово підтримали команду в грі Північної Македонією. Чекаєте їх в Бухаресті на грі з Австрією?
- Звичайно, чекаємо. Ще раз велике спасибі за таку прекрасну підтримку. Сподіваємося, що в понеділок ви приїдете і підтримаєте команду.

Поєдинок третього туру Україна - Австрія відбудеться в понеділок, 21 червня, в Бухаресті. Початок матчу - о 19:00 за київським часом.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

Коментарі