Чарло виходить на нокаутера, якого повинен вимикати

Лев Кравців - про перспективного, але нудного американця і його шанси

Джермалл Чарло навперебій зі своїм братом розповідають про велич, досягнення, рекорд Мейвезера і Зал слави. Але на ділі, пройшовши поєдинок з Дерев'янченком, Джермалл знову виходить на просто хорошого суперника.

Схоже, таке буде продовжуватися і далі

Монтіель - не поганий боксер. Але точно не те, чого ми чекаємо від Чарло

Занадто багато шуму намагаються створити навколо себе Чарло. І Джермелл, і Джермалл. Історії про те, що вони ось-ось стануть супертопами, заполонили все навколо. Причому, вони тривають так давно, що сприймаються вже, як білий шум.

У минулому році Джермалл нарешті вибрався кудись, куди він нібито прагне - поєдинок з Дерев'янченком виглядав відмінним кроком перед великими поєдинками. Сергій не потягнув американця - той був занадто великим, сильним, швидким. Не сказати, щоб був навіть натяк на домінацію, але перемога досить впевнена і спокійна.

Чарло назвав Сергія найважчим суперником в кар'єрі і дочекався послаблень напруги, пов'язаної з коронавірусом. Здавалося б, ось він, той саме час, коли можна і потрібно набирати обертів. 31 рік - відмінний вік. На руках пояс, за спиною іменитий промоутер, який нібито може вирішити в боксі будь-яке питання.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джермалл Чарло

Але в підсумку маємо поєдинок проти Хуана Монтіеля - хорошого боксера, але не більше. Просто черговий крок в нікуди або топтання на місці. У 2016-му Чарло перемагав Остіна Траута. Звучить круто, але, як показав час, Остін - далекий від топ-амбіцій. Потім був Матвєй Коробов - рівень той же, перемога далека від максимально впевненої. Або той же Брендон Адамс. Сильний, напористий боксер. Спокійна перемога, що не дивно, враховуючи різницю в рівні та габаритах.

Денніс Хоган - цікаво, але знову все рівно. Сергій Дерев'янченко - перемога спокійна, але не без проблем. Та й українець відчутно менший за суперника. Якби Чарло не виріс до таких розмірів, поєдинок міг скластися зовсім по-іншому.

Ніби вже тридцять одна перемога, двадцять дві з них нокаутом. Багато обіцянок, розмов, якихось планів з повалення Флойда. А паровоз не рухається - встав на станції середніх бійців і лише пускає пар у бік хлопців на зразок Дерев'янченка - відмінних, але зручних.

Монтіель - та ж історія. Хуан навіть трохи вищий за американця і має більший розмах рук. А ще дикий відсоток нокаутів - усі поєдинки, які він виграв, завершувалися достроково. При цьому, в пасиві у мексиканця чотири поразки і дві нічиї.

Відсоток нокаутів виглядає круто, але навряд чи це допоможе Хуану. Хіба тільки, якщо Джермалл почне ризикувати, що за ним, в принципі, не помічалося ніколи. В останньому поєдинку - в кінці 2020 року - Хуан швидко забив Джеймса Кіркленда. Той впав уже в першому раунді кілька разів і продовжувати було неможливо. Але, будемо відверті, після Канело хтось взагалі чув про Кіркленда або сприймав його всерйоз?

У 2017-му Монтіель програв Хайме Мунгії - нокаутом у другому раунді. Далекий від звання найбільш швидкісного, бій закінчився правим оверхедом від одного з головних кандидатів на поєдинок з Головкіним. Хуан впав страшно. Спочатку обличчям вперед, а потім дивився незрячим поглядом вгору ще добрих декілька хвилин.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джермалл Чарло

Хуан - не найшвидший боксер. Не найбільш технічно оснащений. Але, безумовно, сильний. У цьому вся його фішка. Піти вперед, порубатися десь там поряд з опонентом - завжди будь ласка. Дехто побачать тут перегуки з Дерев'янченком і розмови про габарити, але шукати таке підґрунтя не варто.

Сергій - високоактивний темповик. Він постійно б'є, рухається на суперника, змушує того задкувати або рубатися на ближній дистанції. Та й просто, як боксер, Дерев'янченко хороший. Монтіель відчутно гірший за українця в простому і зрозумілому боксі. Більше любить себе в бійці і бійку в собі. Як це допоможе в поєдинку з Чарло - незрозуміло.

При всіх негативних відчуттях від просування Джермалла назвати його поганим боксером не можна. Чарло і б'є швидко, і влучає часто і важко. Хороший боєць, але не готовий ризикувати. Як в плані викликів, так і в рингу. Навряд чи варто очікувати, що Джермалл піде рубатися з габаритним суперником.

Швидше, включить роботу другим номером з певними вибухами в атаці. Тягтиме на себе, ловитиме на помилках і вже після цього намагатиметься наздоганяти опонента. Помилки точно будуть - Монтіель став краще після поразки від Мунгії, але не настільки, щоб технічно протистояти Чарло.

Хто фаворит?

У Монтіеля не вірить ніхто. Промоутери дають на його перемогу 1 до 10. Важко уявити, чому американець повинен програти. Потенційно є шанс пропустити лакі-панч в якийсь із атак або загратися, увірувавши в свою перевагу. Тільки ось сам Джермалл ніколи ні за чим таким помічений не був.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джермалл Чарло

Та й цей поєдинок просто зобов'язаний стати сходинкою до об'єднання. По-перше, на Джермелла - брата, який виступає на категорію нижче, чекає поєдинок за абсолютне чемпіонство. Просто братами-близнюками чемпіонами хлопці вже стали. Точно захочуть повторити цей трюк з абсолютами.

По-друге, тому що ніде не люблять і не платять за людей, які тільки говорять. Чарло не говорять дуже весело або цікаво, тому попит, враховуючи їхній потенціал, ще вище. Тим більше, що суперників для Джермалла хоч греблю гати.

У середній вазі є і Мунгія, і Лара з Юбенком. Мурата, Головкін і Андраде - ще три варіанти, якщо брати саме чемпіонів. Говорити про те, що в середній вазі ні з ким зустрічатися, безглуздо, тому час включатися.

Яскрава, а іншої від Джермалла і не чекають, перемога над Монтіелем - прямий шлях до мегафайту вже цієї зими. Інакше, про Чарло нікому не захочеться навіть просто згадувати.

Поєдинок Джермалл Чарло - Хуан Монтіель відбудеться в ніч із суботи на неділю, 20 червня, в Х'юстоні. Орієнтовний початок бою - 04:00 за київським часом.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 жовтня 2024, 06:02 0

Головний тренер Жирони прокоментував поразку від Фейєнорда у 2-му турі ЛЧ