Потенційні суперники Шахтаря. Результати жеребкування Q2 Ліги чемпіонів

16 червня в жеребкуванні в швейцарському Ньоні взяли участь 26 команд

16 червня у швейцарському Ньоні, в штаб-квартирі європейського футболу, відбулося жеребкування другого відбіркового раунду (Q2) Ліги чемпіонів. У жеребкуванні взяли участь 26 команд.

За підсумками жеребкування визначені пари команд, які є потенційними суперниками донецького «Шахтаря», який вступить в боротьбу з наступного, 3-го раунду кваліфікації. Український віце-чемпіон буде сіяним і в Q3, і в Q4.

Можливі суперники Шахтаря в Q3 і Q4 ЛЧ

У Q2 Шляху чемпіонів зіграють переможці першого відбіркового раунду і команди, що стартують з другого раунду, всього 20 клубів. У Q2 Шляху представників ліг на цьому етапі з'являться 6 команд в залежності від загальної системи розподілу учасників і клубного рейтингу країн. Були проведені два жеребкування: для 20 команд з Шляху чемпіонів і для 6 клубів з Шляху представників ліг.

У кожному із жеребкувань учасники були поділені порівну на сіяних і несіяних відповідно до їх становища в клубному рейтингу. Оскільки матчі першого відбіркового раунду відбудуться тільки 6/7 і 13/14 липня (а матчі-відповідь другого відбіркового раунду - 20/21 і 27/28 липня), з метою посіву команд використовувався рейтинг команди з кожної пари першого раунду з вищим коефіцієнтом.

Якщо буде потрібно, буде проводитися додатковий час і серія 11-метрових. Переможці пройдуть в третій відбірковий раунд Ліги чемпіонів (жеребкування - 19 липня) і гарантують участь на груповому етапі одного з турнірів: Ліги чемпіонів, Ліги Європи або Ліги конференцій. Переможені команди з Шляху чемпіонів потраплять в Шлях чемпіонів третього відбіркового раунду Ліги Європи, а ті, хто програв зі Шляху представників ліг - в основний шлях третього відбіркового раунду Ліги Європи.

Ліга чемпіонів 2021/22

2-й раунд кваліфікації, 20/21 і 27/28 липня

Шлях чемпіонів

Шлях представників ліг

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі