За кого вболівають українці на Євро, крім нашої національної команди

Вболівальники «Динамо» та «Шахтаря» більше за все симпатизують збірній Англії

11 червня стартував чемпіонат Європи, третій поспіль для збірної України. Кого, крім нашої команди, підтримують українці? Parimatch провів власне опитування у соцмережах та з'ясував, за кого вболівають українські фанати крім нашої збірної.

У топ-3 увійшли команди Англії (17%), Франції (16%) та Німеччини (14%). Чинні чемпіони Європи, португальці, ділять з Бельгією та Іспанією четверту сходинку (по 11%). Але якщо розділити вболівальників за віковими категоріями, то цифри вийдуть дещо інші. Наприклад, фанати до 35 років в основному віддають перевагу Франції та Англії (по 18%), а ті, хто старше 35 років, підтримують ту ж Англію (17%) і Німеччину (16%).

Цікаво, що вболівальники «Динамо» та «Шахтаря» більше за все симпатизують збірній Англії. Аргумент залізний - гучні трансфери з УПЛ до АПЛ. «Шахтар» виховав під англійський чемпіонат Фернандіньо, Вілліана, Генріха Мхітаряна, Фреда та Олександра Зінченка, а «Динамо» Андрія Шевченка, Андрія Ярмоленка і Сергія Реброва.

У випадках з Англією, Німеччиною, Бельгією, Францією та Іспанією більшість вболівальників сказали, що підтримують ці команди як потенціальних переможців Євро. А ось за Португалію вболівають через те, що там грає Роналду. Для українців Кріштіану взагалі є найпопулярнішим гравцем на Євро. А ось на другому місці йде Руслан Маліновський, який суттєво випереджає Олександра Зінченка.

І, що важливо, 81% фанатів відповіли, що будуть намагатися дивитися всі матчі Євро і тільки 19% налаштовані лише на трансляції матчів збірної України. Найчастіше українці дивляться футбол вдома на самоті - 47% (перевага групи 45+). 27% наших вболівальників розділяють гру мільйонів серед своєї родини. У затишній компанії друзів із смачними снеками - 19%. Такі заходи досить часто прикрашає фанатська футбольна атрибутика, що надає запалу гри. Дивитись трансляцію саме так - весело, і посперечатись завжди встигнете, і посумувати, а також порадіти. Цей варіант найбільш вподобає молодь. Та 7% надають особливу перевагу футболу з друзями в барах.

Найчастіше молоді українці шерять емоції, коли їхня команда отримала важливу перемогу - це 32% голосів. Старше покоління більше мовчазне. 33% опитувачів взагалі не діляться емоціями. Але на контрасті є в нас «постійники», котрі завжди шерять футбол - це 19%. Є також частина «інстаграмників», «фейсбушників» - коли ця аудиторія присутня на матчі, то випливає футбольний контент - це 11%. Група, котра іноді оживає з футболом та постить в соцмережі свої емоції - 6%.

Отже, ми дочекалися дійсно великого футбольного свята, яким тепер живе вся країна. Тож підтримуємо збірну України з офіційним партнером Parimatch!

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 14:55 4

Зустріч завершилася внічию