Бельгія - Росія. Прогноз і анонс на матч Євро-2020

Фаворити групи В зійдуться з росіянами на їхній території

У суботу, 12 червня, у Санкт-Петербурзі на однойменному стадіоні відбудеться поєдинок Євро-2020 в групі В, в якому збірна Бельгії поміряється силами з командою Росії. Арена, де відбудеться гра, може вмістити 68 000 глядачів, але заповнити її трибуни зможуть лише 33 900 уболівальників.

Збірна Бельгії

Підопічні Роберто Мартінеса у кваліфікації чемпіонату Європи відзначилися переконливим успіхом в групі I. У протистоянні і зі своїми нинішніми опонентами - росіянами - вони здобули 10 перемог в 10 матчах, та беззастережно фінішували на першій позиції. Турнірний шлях бельгійці пройшли із загальним рахунком 40:3, що зайвий раз доводить переконливість їхнього тріумфу та виходу на Євро-2020 у статусі переможця групи.

Уже в цьому році, а точніше - в березні, збірна Бельгії взяла успішний старт у відборі на ЧС-2022. Вона на почин обіграла вдома збірну Уельсу (3:1), потім поділила на виїзді очки з командою Чехії (1:1), після знову на своєму полі не залишила каменя на камені від оборони збірної Білорусі (8:0).

В рамках безпосередньої підготовки до континентальної першості «червоні дияволи» провели два товариські поєдинки. 3 червня вони розійшлися миром з командою Греції (1:1), яка пролетіла повз Євро-2020, а три дні потому обіграли хорватів, які також також готуються до чемпіонату Європи - 1:0.

У бельгійців в матчі точно не зможе допомогти партнерам Вітцель, є питання по готовності Едена Азара, а Де Брюйне, як і Вітцель, також на полі не з'явиться. Його участь планується тільки в наступних матчах збірної.

Збірна Росії

Команда Станіслава Черчесова у відбірковій групі І, де команда Бельгії, нагадаємо, безмежно панувала, стали другими. У десяти поєдинках вона здобула 8 перемог при двох фіаско саме у іграх з бельгійцями. У підсумку, турнір «ер-ефні» завершили з 24-ма набраними очками. Це виявилося на 6 пунктів менше, ніж у переможців, та на 9-ть більше, ніж у Шотландії, яка стала третьою.

Навесні 2021 року російська дружина вирушила у дорогу за путівкою на чемпіонат світу-2022. У трьох зіграних матчах відбору, який стартував, вона здобула дві перемоги та у одній зустрічі програла. Спочатку відбулася гостьова перемога 3:1 над Мальтою, потім була домашня перемога у грі зі Словенією (2:1), а завершення відбулося у вигляді виїзної поразки 1:2 від Словаччини.

При підготовці до поєдинків на Євро-2020 Росія зіграла двічі. 1 червня у Польщі вона розійшлася миром із «кадрою» - 1:1. А 5-го числа підопічні Черчесова виграли в Москві у Болгарії - 1:0.

У росіян порожній лазарет, на відміну від бельгійців. Втім, майже напередодні старту у них через коронавірус із заявки вибув хавбек Мостовий, якого оперативно замінив захисник Євгеньєв.

Історія зустрічей

Бельгійська та російська дружини провели між собою на всіх рівнях 6 матчів, чотири з яких були офіційними. На рахунку у «червоних дияволів» п'ять перемог, у росіян - нуль виграшів. Одна зустріч (товариська, до слова) завершилася внічию.

У відборі на Євро-2020 збірна Бельгії два рази переграла Росію: 3:1 на своєму полі, та 4:1 - у гостях, у Санкт-Петербурзі, в листопаді 2019 року.

Орієнтовні склади:

Бельгія: Куртуа, Алдервейрелд, Денайєр, Вертонген, Меньє, Тілеманс, Дендонкер, Карраско, Азар, Мертенс, Лукаку.

Росія: Шунін, Сємьонов, Джікія, Кудряшов, Караваєв, Зобнін, Оздоєв, Кузяєв, Ал-й Міранчук, Головін, Дзюба.

12 червня, субота

Бельгія - Росія
Санкт-Петербург. Стадіон «Санкт-Петербург». 22:00
Пряма ТБ-трансляція - «Футбол 1», «Футбол 2», відеосервіси OLL.TV та Megogo
БЕЛЬГІЯ - РОСІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Антоніо Мігель Матеу Лаос (Іспанія)
Прогноз Sport.ua - 2:1

  • 1.78
  • 3.74
  • 5.35
Сделать ставку Зробити ставку
  • 1.78
  • 3.70
  • 5.10
Сделать ставку Зробити ставку
  • 1.77
  • 3.75
  • 5.10
Сделать ставку Зробити ставку
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 04 травня 2024, 15:42 23

Колишній тенісист вважає, що рівень моральної якості певних структур повинен змінитися

Коментарі