ЦИХМЕЙСТРУК: «Мінімальне завдання для збірної - вихід з групи»

Фахівець вважає, що починати проти команди Нідерландів - це добре

Колишній півзахисник збірної України Едуард Цихмейструк вважає, що вихід з групи повинен бути мінімальною метою для команди Андрія Шевченка

- Яка збірна фаворит Євро?
- Перед кожним турніром вони, в принципі, одні і ті ж, правда по ходу самих змагань трапляються сюрпризи.
Так що говорити щось конкретне складно. Особисто мені останнім часом подобається гра збірної Італії, яка за традицією також буде вважатися одним з претендентів на перемогу в чемпіонаті Європи.

- Не зовсім вдалий старт у відборі на чемпіонат світу може якось позначитися на нашій команді під час фінальної частини Євро?
- Не думаю. У фінальній частині чемпіонату Європи особлива атмосфера, це зовсім інші змагання. Сподіваюся, що осічки в матчах з Фінляндією і Казахстаном не будуть у головах у наших хлопців. Суперництво у відборі на чемпіонат світу продовжиться у вересні.

- Які козирі є в рукаві у Андрія Шевченка?
- Ми бачимо за рахунок чого намагається діяти збірна України. Це командні взаємодії, повна самовіддача, дисципліна і індивідуальна майстерність окремих виконавців, через яких будується гра. Подібні якості, в принципі, намагаються демонструвати всі збірні, але у когось це виходить краще, а в когось - гірше. Принаймні, у синьо-жовтих є все, щоб добре виступити на Євро.

- Перший матч на турнірі синьо-жовтим доведеться зіграти проти господарів, команди Нідерландів. Це плюс чи мінус для підопічних Андрія Шевченка?
- Не мінус вже точно. У цьому поєдинку ми перевіримо свої сильні і слабкі сторони. А ось якби починали не з таким іменитим суперником, то хвилювання, думаю, було б більше. Можна згадати 2006 рік, коли збірна України програла Іспанії - 0:4, а в підсумку дісталася до чвертьфіналу чемпіонату світу.

- Який результат на Євро вважався б для збірної України задовільним?
- Всі говорять про вихід з групи, але я вважаю, що це мінімальне завдання для цієї команди. Нинішня збірна здатна на сюрпризи, що вона доводила в поєдинках з Португалією, Іспанією, Францією... Команда Андрія Шевченка намагається грати в сучасний футбол, цікавий, тому можу тільки побажати нашій збірній досягти якомога кращого результату на чемпіонаті Європи.

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 травня 2024, 13:59 7

Британця підколюють через різке зменшення ваги