ШЕВЧЕНКО: «Вилітаємо на Євро-2020. Там на нас чекають зовсім інші команди»

Головний тренер збірної України прокоментував розгром команди з Кіпру

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на післяматчевій прес-конференції прокоментував впевнену перемогу в товариському матчі проти Кіпру (4:0).

- Дуже дякую Харкову! Ми провели тут відмінний збір у відмінних умовах, всю заплановану програму виконали і завтра спокійно вилітаємо на Євро-2020. Сьогодні знову зіграли на прекрасному стадіоні, де люблять та підтримують збірну України. Втім, це можна сказати про будь-яке місто України. Найголовніше, що в наше команду вірять вболівальники, дякуємо їм!

- Те, що команда суперника так рано залишилася в меншості, зіпсувало ваші тактичні плани на гру?

- Ні. Нам в першу чергу хотілося, щоб була виконана навантажувальна робота для хлопців. Просив їх, щоб вони не зменшували темп у другому таймі, тримали темп гри, створювали моменти. Було важливо, щоб всі виконали заплановану на цей спаринг роботу.

Що стосується гри в цілому, то сьогодні наша команда виглядала краще, ніж в попередніх матчах, виглядала свіжіше - це позитивна інформація для нас. Всі, хто виходив на поле і в стартовому складі, і на заміну, по руху виглядали добре.

Ніякої ейфорії від сьогоднішньої перемоги у нас немає і бути не може. У нас було три фази підготовки до Євро-2020, ми їх пройшли. Готовність футболістів мені сподобалася - видно, що хлопці виходять з-під навантажень. Будь-яка перемога - це позитив, але, повторюся, ніякої ейфорії не повинно бути. І не буде. На Євро-2020 на нас чекають зовсім інші команди та ігри. Хлопці це прекрасно розуміють - багато раз говорив з ними на цю тему. А етап підготовки до чемпіонату Європи ми пройшли дуже добре, цією роботою я залишився задоволений.

- Вихід Забарного на правому фланзі оборони - це експеримент або вимушений захід?

- І те, й інше. Ми були змушені шукати варіанти по цій позиції, оскільки Тимчик ніяк не може набрати форму - у нього є невеликі проблеми зі здоров'ям. Він, звичайно, переживає. Як і Циганков. Сподіваюся, обидва вони одужають найближчим часом та підійдуть в хорошій формі до матчів Євро-2020.

- Здалося, що ви дуже хвилювалися, коли Ярмоленко готувався пробивати пенальті...

- Мені як тренеру завжди хочеться, щоб будь-які моменти командою реалізовувалися, тому в таких ситуаціях я завжди нервую. Тим більше, Ярмоленко минулого разу не реалізував пенальті, і було важливо, щоб сьогодні у нього все було добре.

- Наскільки серйозні проблеми у Довбика, Тимчика і Циганкова?

- У Довбика проблем немає. Тимчик та Циганков поки звільнені від тренувань, вони лікуються. Сподіваюся, в дуже недалекому майбутньому вони повернуться до тренувань.

- Головний тренер збірної Нідерландів Франк де Бур заявив, що його команда виграє у збірної України з рахунком 3:1. Яка ваша реакція в зв'язку з цим?

- Я спокійно і нормально ставлюся до таких висловлювань. Мабуть, Франк де Бур знає щось таке, чого не знаю я. Ми з повагою ставимося до всіх суперників. У нас на Євро-2020 непроста група, на нас чекають складні ігри, ми до них готуємося.

- Якою кількістю мов ви володієте?

- Розмовляю вільно чотирма мовами - українською, англійською, італійською та російською.

- Який результат виступу на Євро-2020 вважаєте успішним для збірної України?

- Повторюся, у нас непроста група. Якщо з неї вийдемо, то це вже стане для нас хорошим результатом.

- Що можете сказати про реакцію в Росії щодо дизайну нової форми збірної України?

- Мене реакція в Росії на нашу форму взагалі не цікавить. Мене цікавить реакція українських уболівальників. А їм нова форма збірної України сподобалася. Я задоволений.

Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 16 травня 2024, 23:37 0

Північноамериканські збірні виграли свої матчі на ЧС

Коментарі