Костюк розгромно обіграла росіянку на шляху до 1/8 фіналу Ролан Гаррос

Марта встановила нове особисте досягнення на турнірах Grand Slam

Українська тенісистка Марта Костюк (№81 WTA) продовжує перемагати в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.

У матчі третього кола українка розібралася з росіянкою Варварою Грачовою (№88 WTA).

Ролан Гаррос. Третє коло
Марта Костюк (Україна) - Варвара Грачова (Росія) - 6:1, 6:2

Як і очікувалося, Марта виглядала набагато потужніше і гостріше. На старті поєдинку було багато помилок, але навіть при цьому Костюк не давала суперниці розслабитися на її подачі. У перший раз росіянці вдалося захистити свій гейм, але далі Марта набрала обертів і просто винесла Грачову з корту.



У другій партії Костюк відразу ж оформила комфортну перевагу у вигляді рахунку 2:0, після чого грала вже трохи на знижених обертах. Помилок стало трохи більше, але Грачова сама зробила неймовірну кількість подарунків, а на прийомі анічогісінько не могла протиставити потужній грі українки. Марта перманентно захоплювала ігровий простір, заганяла Варвару далеко за задню лінію, після чого виконувала разючі удари. У Грачової мало що виходило, але це вже її проблеми. Варто відзначити і подачу Костюк, з якою у неї завжди були величезні проблеми. Сьогодні цей компонент порадував як ніколи, хотілося б бачити подібні цифри частіше.

Якщо раніше на такій стадії Марта була відвертим андердогом, то цього року все склалося. Фізичні кондиції поки відмінні, майстерність і потужність ударів присутні. Після перемоги над Мугурусою сітка розчистилася до четвертого кола, де буде дійсно важко. Але подібне досягнення в 18 років - вже величезна перемога. Марта доводить, що морально вже готова вигравати по кілька матчів поспіль на великих турнірах. Рано чи пізно це переросте в завоювання титулів, потрібно всього лише запастися терпінням.

Це була четверта зустріч тенісисток, Марта виграла втретє. 18-річна українка вперше вийшла в другий тиждень турнірів Великого Шолома.

У четвертому колі Костюк змагатиметься проти Іги Свьонтек з Польщі (№9 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 16:04 25

Матвєй Сафонов залишить «краснодар»

Коментарі