Нарешті перемога! Україна мінімально обіграла Північну Ірландію

Єдиний гол в матчі виявився на рахунку Олександра Зубкова

Підготовка збірної України до чемпіонату Європи з футболу увійшла до вирішальної фази. Тому матч з командою Північної Ірландії, як і майбутній поєдинок з Кіпром, є генеральною репетицією для підопічних Андрія Шевченка перед стартом на Євро. Саме в цих іграх наш головний тренер повинен визначитися з тими футболістами, на плечі яких ляже основне навантаження європейської першості.

Гра розпочалася досить жваво. Вже на першій хвилині капітан команди Андрій Ярмоленко, який давно не грав у збірній, завершив атаку ударом в дальній кут, але м'яч пролетів поруч зі штангою. На 9-й хвилині Роман Яремчук також бив по воротах з меж штрафного майданчика, втім голкіпер гостей відбив м'яч на кутовий. Та за хвилину Олександр Зубков змусив схопитися з місць українських уболівальників, які заповнили трибуни «Дніпра-Арени». Гольовий пас з правого флангу виконав Олександр Караваєв, а його тезка точно пробив головою приблизно з лінії воротарського майданчика, спіймавши на протиході Пікока-Фаррелла.

Господарі поля продовжували багато атакувати і створювати моменти. Так, на 16-й хвилині Руслан Маліновський з льоту пробив по воротах, перебуваючи у штрафному майданчику суперників, але вище воріт. Потім на 22-й хвилині Олександр Зубков промчав по лівому флангу і виклав м'яч під удар Роману Яремчуку. Той бив з близької відстані, але влучив у воротаря, а повторний удар від Андрія Ярмоленка виявився неточним. Щоправда, в цьому епізоді лінійний арбітр зафіксував офсайд у Зубкова, тож навіть якщо би гол відбувся, то його б, швидше за все, скасували.

Запам'яталися також два дальніх удари в лівий кут від Романа Яремчука на 25-й хвилині і Андрія Ярмоленка на 31-й, але обидва рази м'яч летів поруч зі штангою. Здавалося, що збірна України ось-ось заб'є другий гол, проте на 36-й хвилині рахунок у матчі ледь не зрівнявся. Після розіграшу штрафного поблизу наших воріт Браун виявився спритнішим за всіх і, випередивши захисників, сильно пробив головою. Врятував Георгій Бущан, який у стрибку зумів відбити м'яч на кутовий.

А вже у компенсований арбітром час міг відзначитися Сергій Сидорчук. З правого кута поля Руслан Маліновський навісив м'яч прямо під удар своєму партнеру, той пробив по центру воріт, але голкіпер опинився на місці.

Відразу по перерви у складі українців на поле вийшли Артем Бесєдін та Марлос. Втім на старті другої половини зустрічі їм, як і іншим гравцям української збірної, більше довелося захищатися, алже гості пішли вперед великими силами в надії відігратися. Зрозуміло, що головний їх розрахунок був на стандартні положення, однак пробити по воротах їм ніяк не вдавалося.

Лише ближче до середини тайму господарям поля вдалося знову загострити гру в атаці і на 62-й хвилині Андрій Ярмоленко заробив перспективний штрафний удар поблизу воріт Північної Ірландії. Руслан Маліновський лівою ногою пробивав в дальній верхній кут, але м'яч полетів трохи вище поперечини.

А тим часом гості продовжували шукати можливість для того, щоб відігратися. На 72-й хвилині Сміт після швидкої контратаки пробив повз ворота. І буквально тут же хороший момент не використали Андрій Ярмоленко Георгій Судаков, що вийшов на заміну. З ударом першого впорався Пікок-Фаррелл, а молодому дебютанту нашій збірній не вистачило зовсім трохи, щоб влучити у ворота.

Кінцівка матчу пройшла в обопільних атаках. Змінити рахунок на табло стадіону намагалися як господарі поля, так і гості. Особливо гаряче було на останніх хвилинах.
Так, на 87-й хвилині могли по черзі забивати Андрій Ярмоленко та Артем Бесєдін. Але у останнього удар не вийшов. За пару хвилин Бесєдін все ж таки забив гол, проте опинився в офсайді. А в компенсований арбітром час Макнейр зі штрафного пробив поруч зі штангою.

В підсумку збірна України здобула перемогу з рахунком 1:0 і продовжує готуватися до чемпіонату Європи. Попереду ще один контрольний матч з Кіпром 7 червня у Харкові.

Товариський матч.

Україна - Північна Ірландія - 1:0

Зубков, 10 Бєсєдін, 90+2 - Макнейр, 90+3

Україна: Бущан - Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв - Шапаренко (Судаков, 73), Сидорчук (Степаненко, 76), Маліновський - Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бєсєдін, 46), Ярмоленко.

Північна Ірландія: Пікок-Фаррелл - Фергюсон (Сміт, 68), Браун (Маккелланд, 89), Кеткарт, Баллард - Севілл, Макканн (Вайт, 81), Макнейр, Даллас (Чарльз, 89) - Макгінн (Томпсон, 46), Мадженніс (Лафферті, 61).

Запасні: Ґьюз, Бредлі, Маккалмонт, Гелбрейт, Бойс.

Арбітр: Шимон Марциняк (Плоцьк, Польща).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 17 (4) - 6 (1)
Кутові: 3 - 2
Оффсайди: 2 - 1.

УКРАЇНА-ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі