Катаріна ЗАВАЦЬКА: «М'ячі Саккарі летіли, як каміння»

Українська тенісистка розповіла про свою поразку на Ролан Гаррос

21-річна українська тенісистка Катаріна Завацька прокоментувала поразку від Марії Саккарі на Ролан Гаррос.

«Зараз я засмучена. Я не думаю про те, що склалося не так після 9 гейму в першому сеті (у Завацької були приховані сетболи). Просто я знаю, що коли у мене з'являються шанси, їх треба використовувати. Я розуміла, що якщо я виграю цей гейм, то вже не віддам ініціативу. Але, на жаль, я його не виграла. Дуже шкода, що зараз я не можу подавати першим м'ячем, сьогодні перша подача була потрібна мені як ніколи. Чого мені хотіти, граючи другим м'ячем проти суперниці з топ-20? Цим я їй не доставлю труднощів. Далі я відчувала, як вона тиснула на мене, її м'ячі летіли, як каміння, вона приймала глибоко і незручно. У захисті у мене не виходило відповісти настільки добре, щоб потім перейти в атаку. Було важко психологічно витримати цей натиск, що я не можу фізично десь додати, не можу десь потерпіти. Я розуміла, що робити, іноді просто не виходило це реалізувати.

Однозначно, я бачу, в чому є різниця з тенісистками з топ-20. Це точно фізичний аспект. У Саккарі важкі удари, подача божевільна. Психологічно я бачила, що вона була не дуже стабільна, що вона нервувала, навіть граючи проти мене. Але після першого сету вона взяла ініціативу в свої руки і, можна сказати, добила мене. Концентрація у гравців з топ-20 завжди висока, незважаючи на ці спади, вони все одно залишаються у грі.

В цілому я зараз відчуваю себе все краще і краще. Це здорово! У матчі я практично забула про те, що є проблеми, хоча чомусь дуже заболіла спина під час гри. Подивимося ще, але я планую грати у Болі. Я забула заявитися до кваліфікації, але я третя в альтернативі в основу (сміється). Я дуже хочу поїхати, тому що я відчуваю впевненість в своєму тенісі, і як тільки я додам ще фізично, то буде ще більше впевненості. Я відчуваю, що можу зараз добре виступати на подальших турнірах», - зазначила Завацька.

Михайло Шаповалов Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:16 4

Ентоні несподівано поступився Даніелю у бою за титул IBF

Коментарі