Гучна сенсація! Костюк обіграла Мугурусу в першому колі Ролан Гаррос

Марта вибила одну з фавориток, здобувши дебютну перемогу над суперницею з топ-20

Українська тенісистка Марта Костюк (№81 WTA) ударно розпочала боротьбу в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.

У матчі першого кола українка несподівано переграла Гарбінє Мугурусу з Іспанії (№13 WTA), яка входила до топ-5 фавориток у букмекерів.

Ролан Гаррос. Перше коло
Марта Костюк (Україна) - Гарбінє Мугуруса (Іспанія) - 6:1, 6:4

Чесно кажучи, початок матчу трохи насторожував. Марта відразу ж повела з рахунком 3:0 і виглядала набагато краще за своєю суперницю. Костюк грала в більш грунтовий теніс, краще моделювала розіграші, відмінно рухалася і загалом відчувала себе впевненіше. Як і завжди, були проблеми з точністю першої подачі, але в Парижі це грає трохи меншу роль, ніж на інших мейджорах.

Продовжуючи тиснути на нестабільний форхенд іспанки, Марта довела перший сет до впевненої перемоги. У першій партії українка програла всього один гейм, мала більше віннерсів і менше невимушених помилок. У це було важко повірити.

Getty Images/Global Images Ukraine

У перерві іспанка звернулася за допомогою до фізіо. Їй обстежили спину і попросили пройти для здійснення деяких маніпуляцій в приміщення. Після повернення Мугуруса заграла трохи в іншому стилі, намагаючись хоча б трохи затягувати розіграші. Щось подібне їй допомогло обіграти Даяну Ястремську у третій очній зустрічі. Марта і справді стала частіше помилятися, особливо на важливих м'ячах. Вона вперше відпустила суперницю вперед, але з рахунку 1:3 українці вдалося знову взяти гру в свої руки. Був зроблений ривок на 5:3, після чого залишалося лише реалізувати свою перевагу. Гарбінє продовжувала помилятися під натиском Марти, тому все вийшло. Нереалізований матчбол на прийомі не завадив Костюк забрати своє на подачі.

У підсумку маємо сенсаційний виліт Мугуруси в першому колі. Раніше вона на даному етапі жодного разу не програвала. Марта ж здобула першу перемогу в основній сітці грунтового мейджора.

Це була дебютна зустріч тенісисток. Марта вперше обіграла тенісистку з топ-20 (1-4).

У другому колі Костюк змагатиметься проти китаянки Чжен Сайсай (№57 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 20 вересня 2024, 21:00 7

Збірна Нідерландів посіла друге місце у групі A та може потрапити на Україну

Коментарі