Тиждень чемпіонів. УЄФА готує зміни в розіграші Ліги чемпіонів

Пандемія вплинула на футбол набагато серйозніше, ніж це можна уявити

Керівництво УЄФА розглядає можливість серйозних змін в розіграшах єврокубків, повідомляє New York Times. Зокрема, поки мова йде про структурні зміни в заключних стадіях розіграшів Ліги чемпіонів.

УЄФА зупинився на концепції «тижня чемпіонів», згідно з якою два півфінали та фінал будуть проходити за принципом «переможець отримує все». Ігри планується проводити в одному місті в форматі одного матчу, без традиційних матчів-відповідей, а невелика пауза перед фіналом буде заповнена концертами та іншими заходами.

В УЄФА розуміють, що півфінали Ліги чемпіонів - одні з найбільш затребуваних матчів в турнірі, в яких глядацький інтерес близький до максимальних позначок, але впевнені, що скасування відповідних ігор на цій стадії здатне принести турніру користь, в тому числі й фінансову.

Зараз в УЄФА вважають, що пильна увага до фіналу Ліги чемпіонів починає з'являтися у публіки за день до його проведення. У разі ж концепції «тижня чемпіонів», футбольні вболівальники будуть «розігріті» перед головним матчем сезону протягом значно більшого проміжку часу.

Найімовірніше, нововведення буде позитивно сприйняте спонсорами, а також самими клубами, багато босів яких неодноразово висловлювалися на користь зменшення кількості матчів у сезоні, що призводить до виснаження футболістів і частого травматизму.

Якщо реформа буде затверджена, то нововведення в Лізі чемпіонів і інших єврокубках вступить в силу не раніше 2024 року, оскільки до цього УЄФА вже розпланував схему турнірів та телетрансляцій.

Відзначається, що на серйозні кроки УЄФА в питанні реформ в Лізі чемпіонів підштовхнув минулий розіграш єврокубку, який через пандемію було проведено саме в форматі, який зараз оцінюється, як оптимальний для майбутніх сезонів.

Назріли зміни. УЄФА планує скасувати правило виїзного голу

Олексій Сливченко Джерело: New York Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
Коментарі