Світанок під загрозою. Президент Колоса може потрапити під санкції РНБО

Міністр агрополітики Роман Лещенко анонсував проблеми для сім'ї Засухи

Міністр агрополітики України Роман Лещенко заявив, що до власників клубу «Колос» і агрофірми «Світанок» будуть застосовані санкції РНБО:

«Шляхом санкцій механізму РНБО, шляхом відповідної підготовки всіх матеріалів, які ми підготували по відношенню до людей, які займалися земельними махінаціями, зловживали правом, акумулювали величезні масиви землі, будуть застосовані санкції. Ми повинні припинити всі процеси несправедливого використання, вилучення та перепродажу земель. У дозволі придбання землі незаконним чином задіяні всі гілки правоохоронної системи. Ми готові надавати всю необхідну інформацію для встановлення справедливості. Крадіжка землі не має термінів давності.

Земельний масив, який можна абсолютно вільно купити, продати, який абсолютно є в цивільному обороті... Тому що чиновники за 20 років формування земельної політики сформували механізми, коли мільйони українців не мають права розпорядитися своєю землею, але є можливість через безкоштовну приватизацію отримати 2 гектари, сформувати земельні масиви. Таких масивів по Україні тисячі. В Україні є землевласники з десятками тисяч гектарів».

У своєму виступі в якості прикладу формування юрособою досить великого земельного масиву міністр навів ПСП «Агрофірма Світанок» екс-народного депутата і дружини екс-глави Київської облдержадміністрації Тетяни Засухи. За даними міністра, цей земельний банк складається з 461 ділянки на 419 га під Фастовом (Київська обл.).

Відзначимо, син Тетяни Засухи, Андрій Засуха (голова фракції Батьківщина), є депутатом Київоблради і президентом «Колоса». Його батько - Анатолій Засуха, колишній народний депутат України, екс-голова Київської області.

Микола Степанюк Джерело: Інтерфакс-Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 01:32 0

Руслан Степанюк забив 29-й м'яч в УПЛ у складі полтавців

Коментарі