Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Є стимул побільше вкласти в улюблену команду»

Екс-президент «Металіста» сподівається відновити інфраструктуру клубу за рік

У понеділок, 24 травня, в Харкові проходить XXIV Конгрес Української асоціації футболу. В якості почесного гостя на захід був запрошений колишній президент харківського «Металіста» (2005-2012) Олександр Ярославський.

«Я сьогодні спокійний, тому що ми знаходимося в прекрасному готелі. Завдяки УЄФА ми побудували цей готель, ми побудували практично нові аеропорт, стадіон, базу і академію, побудована окружна дорога. Ця увага УЄФА до спорту і футболу дала великий поштовх у розвитку Харкова. У фінансовому плані при підготовці Харкова до Євро було вкладено близько мільярда доларів. З них 700 мільйонів було інвестовано державою і практично 300 мільйонів - мною. Ось ми маємо ту інфраструктуру, завдяки якій Харків сьогодні на висоті, сьогодні Харків зі спортом і, впевнений, що тепер буде і з великим футболом. Тому що «Металіст» дійсно блискуче грав у Лізі Європи. Ми зіграли більше 50 матчів в єврокубках. Ми чотири рази грали з «Сампдорією», здобули три перемоги і один раз зіграли внічию. Я пам'ятаю, як Кассано випросив картку для Тайсона, ми програвали 0:1 і виграли 2:1.

Я дуже пишаюся нашим містом. Я дуже щасливий і задоволений, що тут проводиться Конгрес, це теж буде додатковий поштовх і стимул для того, щоб глибше залізти в кишеню, взяти побільше грошей і побільше вкласти в улюблену команду. Думаю, що після 7 червня, коли відіграє збірна, я сподіваюся, що все буде добре, ми почнемо реконструкцію нашого улюбленого стадіону, бази і академії. Думаю, за рік ми їх відновимо, приведемо до ладу, і вони будуть так само блискуче приймати нашу улюблену команду «Металіст» і європейські гранди, які будуть радувати харків'ян», - Ярославський.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Метал
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 12:15 22

Українець забив 20 голів у Ла Лізі

Коментарі