Олександр СОПКО: «Каштру постійно скаржився на одні й ті самі проблеми»

Донецький «Шахтар» заслуговує на тренера, який дасть клубу розвиток, вважає фахівець

Колишній футболіст «Шахтаря» Олександр Сопко підбив підсумки чемпіонату України для донецького «Шахтаря» і розповів про роль у результаті донецької команди Луїша Каштру.

«Недооцінювати роль тренера ніяк не можна. Вважаю, що Каштру не впорався зі своїм завданням. Причому, якщо говорити по гравцях «Шахтаря», то я б не сказав, що у «гірників» немає ресурсу. У плані комплектації «Шахтар» не гірше, а, може, навіть краще за «Динамо». Тренерська робота - це ж не тільки результат в турнірній таблиці, це ще й гра команди. А вона навіть в минулому сезоні, коли «Шахтар» досяг відриву від киян у 23 очки, викликала питання. Не було в діях гірників тієї легкості, вони грали академічно, на класі здобували перемоги. І це заколисало «Шахтар»...

Цей чемпіонат України став особливим - експрес-турніром у 26 турів. Кожна помилка на такій дистанції мала ціну золота. Я звертав особливу увагу на коментарі тренерів після матчів. Так ось, Каштру повторював одне й те саме - винен коронавірус, травми, оборона суперника, яка не дозволяла грати... Були постійні скарги на одні і ті самі проблеми.

Так, «Шахтар» багато володів м'ячем - 65-70% у кожному поєдинку, але це не конвертувалося в гольові ситуації, в забиті м'ячі, в перемоги. Треба було задатися питанням, чому в грі «гірників» не було звичної гостроти? Каштру якось говорив про ДНК «Шахтаря»... Але я вважаю, що ДНК гірників - це воля, терпіння, вміння боротися, а потім - і комбінації, і краса. Чув, як уболівальники «Шахтаря» говорили, що їм нудно дивитися такий футбол... Каштру - дуже інтелігентна людина, непоганий фахівець, але клуб заслуговує на тренера, який дасть йому розвиток. Попереду у «Шахтаря» серйозна перебудова, команда стане іншою і зможе добитися багато чого», - вважає Сопко.

У чемпіонаті України сезону 2020/2021 «Шахтар» посів друге місце, пропустивши вперед київське «Динамо».

Михайло Шаповалов Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:35 3

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі