Олексій БЄЛІК: «Другу частину чемпіонату Шахтар провалив»

Донецький клуб міг раніше звільнити головного тренера Луїша Каштру, вважає фахівець

Колишній форвард «Шахтаря» і збірної України Олексій Бєлік поділився думкою про зміни на тренерському містку донецького клубу.

- «Шахтар» розстався із головним тренером команди Луїшем Каштру. Зміни на тренерському містку донеччан напрошувалися?
- Думаю, так. Все-таки всім було помітно, що другу частину чемпіонату «Шахтар» фактично провалив. Втім, були збої ще й восени, але навесні вони виявилися більш істотними і привели до того, що команда достроково склала чемпіонські повноваження. Результату не було, контракт із тренером підійшов до кінця, тому «Шахтар» вирішив шукати нового тренера замість Луїша Каштру.

- Коли пролунали перші сигнали до того, що нинішній чемпіонат для «гірників» складеться невдало?
- Зараз легко говорити, що можна було змінити головного тренера ще взимку і тоді, можливо, навесні можна було не допустити таких результатів і не програти чемпіонство. Але сезон був непростий. Коронавірус вплинув на всі команди, в результаті після літа «Шахтар» відразу почав новий сезон. Відновлення, по суті, не було. Можливо, через це з'явилися спади і підйоми.

Але навіть якщо тоді і можна було замислюватися про зміну головного тренера, після клацання пальця такі питання не вирішуються. З боку здається, що звільнити легко і взяти відразу іншого тренера. Але це нешвидкий процес, щоб вгадати з новим тренером. Думаю, менеджмент «Шахтаря» вчинив правильно, давши Каштру можливість почати з командою весняну частину сезону. Напевно, якби я вирішував кадрові питання, то «попросив» Каштру після того, як він програв «Динамо», коли стало ясно, що команда впустила чемпіонський титул.

Михайло Шаповалов Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 22:18 0

Гірники 19-й раз виграли у «Чорноморця» з великим рахунком