УЄФА може відсторонити Реал, Барселону і Ювентус від єврокубків на 2 сезони

Президент УЄФА Александер Чеферін серйозно покарає 3 клуби Суперліги

Президент УЄФА Александер Чеферін збирається запропонувати серйозно покарати клуби, які офіційно не вийшли з Суперліги.

Функціонер планує усунути «Реал», «Барселону» і «Ювентус» від єврокубків на два сезони.

Александер Чеферін: «Два тижні тому на Конгресі УЄФА я говорив, що організації доводиться проявити силу, щоб визнати помилку, особливо в наш вік соціальних медіа. 9 клубів зробили це. Беручи намір і бажання клубів виправити викликану ними дестабілізацію, УЄФА хоче закрити цю главу і рухатися вперед з конструктивним настроєм.

Оголошені заходи носять серйозний характер, але ніякі фінансові штрафи не підуть на користь УЄФА. Кошти будуть реінвестовані в дитячо-юнацький та масовий футбол в локальних спільнотах по всій Європі, в тому числі у Великобританії.

Ці клуби швидко усвідомили свої помилки і зробили дії, щоб продемонструвати каяття і прихильність до європейського футболу. Про клуби, які залишилися в так званій Суперлізі, цього сказати не можна. УЄФА буде розбиратися з ними далі».

Раніше з проекту Суперліги вийшли 9 клубів з 12: «Арсенал», «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед», «Тоттенхем», «Челсі», «Інтер», «Мілан», «Атлетіко». Ці клуби досягли угоди з УЄФА та внесуть добровільні пожертви у вигляді внесків на розвиток футболу на суму €15 млн кожен.

А от «Реал», «Барселона» і «Ювентус» не оголосили про свій вихід і продовжують участь у проекті. Ці три клуби УЄФА може усунути від єврокубків на два роки.

Микола Степанюк Джерело: Twitter
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 10:22 6

Ексфорвард – про колегу за ігровим амплуа

Коментарі