ЛЕВЧЕНКО: «Нарешті Буяльський отримав запрошення до збірної України»

Спеціаліст - про силу команди Андрія Шевченка

Колишній півзахисник національної команди України Євген Левченко поділився думкою про готовність збірної України до чемпіонату Європи.

- Євгене, Олександр Зінченко з «Манчестер Сіті» у фіналі Ліги чемпіонів. Це додає авторитету Україні в Європі?
- Безумовно. Але головне, що сам футболіст своєю працею і своїми бійцівськими якостями довів, що за короткий період часу можна досягти багато чого. Якщо чесно, я завжди вірив в нього. Прекрасно пам'ятаю, як виступаючи за ПСВ, він не часто виходив на поле, проте, наполегливо тренувався і чекав свого шансу. Це заслуговує на повагу. Недарма зараз Олександр є лідером національної команди.

- Маліновський також проводить фантастичний сезон?
- Без сумніву. Зараз, коли дивишся за його грою, душа радіє. Він один з найкорисніших гравців «Аталанти». Руслан легко вписався в систему ротації Джан П'єро Гасперіні. Передачі і голи в українського півзахисника виходять немов прикраса поєдинку. Ця плеяда футболістів дає відмінний приклад молодому поколінню, як потрібно професійно ставитися до справи і не боятися відправлятися виступати за кордон.

- Хто ще з українських футболістів проводить індивідуально сильний рік?
- Я дуже радий, що виклик в збірну, нарешті, отримав Віталій Буяльський. В принципі, на своєму рівні проводить сезон Роман Яремчук, він, як і раніше, на коні (посміхається). Також я дуже сподіваюся, що продовжить рости Шапаренко. У нього є всі якості, щоб бути лідером на полі. Микола - неординарний футболіст.

- Нещодавно Андрій Шевченко назвав розширений список збірної. Ніхто не пропущений?
- Думаю, ні. Мені здається, що на даний момент запрошені дійсно найкращі футболісти країни. У товариських матчах хочеться подивитися на молодь, якій повинні давати можливість проявити себе. Це той же Судаков з «Шахтаря», Бондаренко з «Маріуполя». Зрозуміло, що це аванс, але самі хлопці зобов'язані чіплятися за свій шанс, - сказав Левченко.

Відзначимо, що перший матч групового етапу Євро-2020 Україна зіграє 13 червня проти збірної Нідерландів.

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 26 травня 2024, 07:00 4

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії