ЛУЧЕСКУ: «Суперліга - потворна історія. Найгірше, що я бачив у футболі»

Досвідчений румунський наставник вважає, що футбол повинен бути доступним для широкого загалу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу розповів, чому негативно поставився до ідеї створення футбольної європейської Суперліги, яка тиждень тому буквально підірвала інформаційний простір.

«Суперліга - потворна історія. Це найгірше, що я коли-небудь бачив у футболі. І хоча я відчуваю себе дуже молодим, в свої 75 років, повірте, я багато чого бачив. Суперліга - це погано, тому що футбол народився, як доступний вид спорту, спорт для всіх, починаючи з найбідніших. Бажати перетворити його на щось елітарне - неправильно і небезпечно. Чому? Це стало б турніром для багатих на полі та на трибунах: нормальні люди не могли б собі дозволити купувати квитки на ігри. До організації шоу треба ставитися по-іншому», - сказав Луческу.

Нагадаємо, минулого вік-енду Мірча Луческу привів «Динамо» до шістнадцятого в клубній історії титулу чемпіона України, ставши першим тренером, якому вдавалося брати «золото» національної ліги з двома різними командами, адже раніше румун виграв вісім чемпіонських титулів з «Шахтарем».

Олексій Сливченко Джерело: Tuttosport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 12 травня 2024, 21:28 27

Еліна у двох сетах впоралася з Анною Калінською у 3-му раунді змагань WTA 1000

Коментарі